IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung представи кабел за споделяне на електроенергия

Той струва 20 долара и може да се използва от повечето устройства от серията Galaxy

19:07 | 28.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Посетител разглежда Samsung Galaxy Note Edge малко след представянето на устройството в Берлин, Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Посетител разглежда Samsung Galaxy Note Edge малко след представянето на устройството в Берлин, Снимка: Ройтерс

В модерния свят едва ли има нещо по-изнервящо от мобилно устройство с празна батерия и липса на електрически източник в близост, пише Fastcompany.com. Южнокорейският гигант Samsung има решение на проблема.

Компанията предлага специален кабел, с който две мобилни устройства могат да бъдат свързани едно с друго и това с пълна батерия да зареди част от батерията на изтощеното устройство. Новият аксесоар се казва Power Sharing и струва 20 долара.

“Кабелът позволява на потребителите да споделят енергията с други свои устройства, или с устройство на свой приятел, независимо къде се намират,” съобщават от компанията в официалния си блог. В двата края на новия кабел има стрелки, които указват кое устройство е донорът на енергия и съответно кое я получава.

От Samsung уточняват, че с Power Sharing кабелът ще може да се изпраща енергия от Galaxy S 5, Galaxy Tab S и други избрани модели от серията Galaxy на всяко устройство, използващо micro USB порт. В това число безжични Bluetooth слушалки, умни часовници и дори устройства на други производители.

В платформата за сваляне на приложения Google Play вече се предлага апликацията Power Sharing, която позволява на потребителите да изберат колко точно електроенергия да прехвърлят на изтощеното устройство. Приложението дава възможност да се наблюдава целия процес, което гарантира, че няма как да замените едно изтощено устройство с друго. Някои от устройствата се нуждаят от приложението, за да работят с новия кабел, а други - не.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още