IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei отлага пускането на умния си часовник в Китай

От компанията посочват, че става дума за проблеми с операционната система

19:12 | 16.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Първият умен часовник на китайския производител на смартфони Huawei Technologies ще бъде пуснат със закъснение на вътрешния пазар на компанията, твърди Ян Юн, мениджърът на Huawei, отговарящ за преносимите устройства.

Умният часовник, с който Huawei иска да измести Apple, предизвика интереса по време на Mobile World Congress в Барселона през март. Джаджата ще бъде пусната за продажба в САЩ и Европа през третото тримесечие, разкри Ян, цитиран от Wall Street Journal.

Но потребителите на китайския пазар ще трябва да изчакат повече.

"Очакваме известни проблеми с Android Wear на Google [операционната система на часовника] в Китай“, коментира Ян Юн без да разкрива повече подробности. Той не изключва възможността часовникът да не се появи в Китай до края на тази година.

Въпреки проблемите Huawei ще използва Android Wear като операционна система и за бъдещите си умни часовници, разкрива експертът. Китайската компания, която миналата година продаде почти милион от гривните си TalkBand, които проследяват физическата активност на потребителя, няма планове да използва собствен интерфейс за часовниците, както каквато е практиката с част от смартфоните си.

Часовникът на Huawei ще се различава по дизайн от този, който компанията показа на Mobile World Congress, посочва Ян. Той ще бъде по-обемист, по-близък на външен вид до класическия часовник. Ян смята, че външният вид е предимство и е от решаващо значение за разграничаването на устройството от конкурентните продукти на Apple, Samsung, LG, Sony и Motorola.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още