IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony е продала 60,4 млн. конзоли PlayStation 4

Компанията ще продължи да залага на виртуалната реалност

15:46 | 13.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската технологична компания Sony заяви, че е продала 60,4 млн. конзоли Playstation 4, откакто пусна устройството на пазара преди три години, пише CNBC.

Бройката е със 7 млн. повече спрямо 53,4 млн. конзоли, които на 5 януари фирмата отчете като продадени. Това беше последният път, в който Sony публично разкри данни за продажбите.

Освен това Sony заяви, че софтуерните продажби, водени от ключови игри като „Horizon: Zero Dawn”, са достигнали 487,8 млн. копия.

Въпреки че хардуерните продажби винаги са ключови, повтарящите се приходи от абонаментни модели стават все по-важни за Sony, която може да се възползва от големия брой инсталации на игрите си. Компанията заяви, че има повече от 70 млн. активни потребители месечно в глобален план към края на март, докато Playstation Plus достигна 26,4 млн. платени абонати.

PlayStation Plus е годишна абонаментна услуга, струваща 59,99 долара. Тя позволява на потребителите да играят онлайн с други хора, както и да имат достъп до библиотека от безплатни игри.

Освен това през миналата година Sony се насочи към виртуалната реалност, като пусна очилата PlayStation VR, както и няколко игри. Досега фирмата не беше разкривала какви са продажбите на устройството, но през миналата седмица обяви, че продадените бройки са над 1 млн.

Японският гигант обяви , че ще продължи с усилията в посока виртуална реалност и други области.

"Ангажираме се с бъдещото разширяване на нашата PS4 екосистема чрез разширяване на портфолиото ни от съдържание с виртуална реалност за PlayStation, както и чрез обогатяване на нашите мрежови услуги, както и софтуерната ни линия“, коментира Андрю Хаус, президент и глобален главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още