IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galaxy S20 Ultra – смела крачка към ерата на 5G

Новият флагман на Samsung е мощно устройство, фокусирано върху потребителското преживяване

11:31 | 28.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Michael Short/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Short/Bloomberg

Снимки и видео

Онова, което Samsung ясно осъзнава, е, че видеото наистина ще бъде толкова важно за потребителите в следващото десетилетие, колкото се твърди. Ето защо Galaxy S20 Ultra предлага заснемане на 8K видео с режим за суперстабилност. Интегрирана е стабилизация при въртене, за да имаме по-плавни картини, а изкуствен интелект анализира движението, така че да няма неприятно насичане. А предвид факта, че YouTube вече е неизменна част от ежедневието ни и потребителите гледат по над 1 млрд. часа видео всеки ден конкретно в тази онлайн платформа, южнокорейската компания дава шанс за споделяне на 8K видеата в YouTube, благодарение на тясното си партньорство с Google.

Онова, на което Samsung акцентира силно при представянето на цялата серия, бяха камерите. За селфита е предвидена 40-мегапикселова с автофокус с по-добри опции да снимате и при по-ниска осветеност.

Четворната задна камера е позиционирана в правоъгълно поле в горния ляв ъгъл. Благодарение на по-големия сензор за изображения на основната камера, която е цели 108 мегапискела, S20 Ultra прави снимки с много по-голяма чистота на образа. Втората камера е 12 мегапиксела и предлага опция за ултра широкоъгълни снимки

48-мегапикселовият телефото обектив е свързан с т.нар. Space Zoom технология. Тя обединява хибридно оптично приближение и Super Resolution Zoom. Тук основна е ролята на изкуствения интелект, който предлага възможност за приближение на образа до 100 пъти.

За финал е оставен т.нар. 3D ToF сензор, който се грижи за дълбочината на изображенията.

Може би най-полезната функция по отношение на камерата е Single Take, в случай ,че имате колебания дали да направите снимка или видео, но не искате да изпуснете момента. Тя също разчита на изкуствен интелект, а резултатът след нормално заснемане е възможността да избирате между клипове и снимки с всичките четири камери.

Ако гледате видео, играете игра или просто обичате да слушате музика, онова, което със сигурност ще ви направи впечатление, е звукът. Ultra моделът е с Dolby Atmos технология, благодарение на която гледането на концерти от телефона, е абсолютно удоволствие.

Говорейки за звук, 3,5мм вход за слушалките очаквано отсъства, тъй като Samsung вече залага на серията си безжични слушалки Galaxy Buds, а вече има и нов модел – Galaxy Buds+.

Истината е, че Galaxy S20 Ultra не залага на компактност, а на това да ви донесе максимално добро мобилно изживяване. Устройството е масивно, с алуминиева рамка и стъклен гръб, както и с тегло от 220 грама. Най-силната му страната е, че е създаден, за да ни държи в крак с всяка нова технология, която 5G ще допълни или развие в следващите години, когато ще сме максимално свързани с всичко около нас.

У нас Galaxy S20 Ultra се предлага в два цвята – космическо черно и космическо сиво, а цената му е 2649 лева. Предварителните поръчки в България за Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra продължават до 8 март, включително. В периода между 11 февруари и 8 март 2020 г, включително, потребителите, които направят предварителна заявка за закупуване на Galaxy S20+, или Galaxy S20 Ultra, ще имат възможност да получат един от 1,500бр* Galaxy Buds+, след активация на телефона между 9-ти и 15-ти март и регистрация в приложението Samsung Members между 30-ти март и 9-ти април. Повече информация за кампанията можете да откриете на https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s20/buy/.

*Количествата са ограничени

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още