IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти всички служители на Huawei в Китай възобновиха работа

Епидемията е накарала компанията да намали финансовите си цели за годината

11:01 | 26.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей. <em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Обновеният натиск за научноизследователска и развойна дейност вероятно ще помогне на Huawei да намали зависимостта си от американската технология, след като администрацията на Тръмп блокира достъпа до някои ключови доставчици, като например Google на Alphabet Inc., който доставя ключов софтуер, който вече не е наличен на телефоните на Huawei. Вашингтон твърди, че телекомуникационното оборудване на Huawei може да се използва от китайското правителство за подслушване или прекъсване на телекомуникационните мрежи. Huawei твърди, че никога няма да шпионира от името на никое правителство.



Рън заяви, че е уверен, че Huawei ще постигне новите си, коригирани надолу финансови цели за тази година въпреки американската кампания и коронавируса, който предизвиква замразяване на глобалната икономическа дейност. Преди това компанията заяви, че приходите ѝ презs миналата година са се увеличили с около 18% до 122 млрд. долара. В сряда основателят заяви, че Huawei също е наблюдавал ръст на нетната печалба. Предстои компанията да отчете одитирани финансови резултати за 2019 г. до края на месеца.

„Това просто доказва доверието, видът на доверие, което клиентите ни оказват към Huawei - видът на доверие, което не е засегнато от американската кампания срещу Huawei“, каза той.

Един от проблемите е бизнесът за смартфоните на компанията. Въпреки че те практически не са налични в САЩ, телефоните на Huawei са най-продавани на редица места като Европа, Китай и Близкия изток, като изпреварват Apple Inc. по доставки в световен мащаб и изостават само от Samsung Electronics Co.

Черният списък на САЩ, в който Huawei попада, означава, че най-новите смартфони на компанията са изключени от мобилния софтуер на Google, като лишават устройствата от ежедневните приложения и услуги, на които разчитат потребителите извън Китай. Компанията работи за запълването на липсата, като изгражда вълна от приложения, въпреки че Рън призна, че продажбите на смартфони намаляват на пазарите извън Китай.

„На пазари извън Китай не виждаме значителен растеж", каза той. „Предприемаме мерки за справяне с това.“
Въпреки рестартирането на по-голямата част от бизнеса, някои райони, където Huawei оперира, остават в режим на блокиране. В един офис на Huawei в Ухан, центърът на огнището от коронавирус, работят около 8 000 души, предимно в областта на научноизследователската и развойната дейност. Той остава до голяма степен затворен, въпреки че китайските власти започнаха да премахват ограниченията за движение на жителите в провинцията на Ухан.

Въпреки това Рън заяви, че е оптимист, че епидемията може да доведе до повишено търсене на продукти за информационните технологии на фона на увеличаване на използването на мрежата, тъй като повече хора работят и се срещат отдалечено.

„След като тази пандемия приключи, мисля, че хората още по-очевидно ще опознаят стойността на продуктите на Huawei“, каза той. „Има възможност за ускорено търсене на мрежови устройства, така че се притесняваме, че може да не разполагаме с достатъчно капацитет за предлагане“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mistral11
преди 4 години
Имат вече стаден имунитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още