IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei игнорира кризата и представи новата серия смартфони P40

Компанията отново залага на по-добри камери, но и на асистент с изкуствен интелект

17:37 | 26.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

Очаквано акцентът падна върху снимките при ниска осветеност, които са подобрени благодарение на интегрирането на RYYB сензор. Благодарение на това предлага по-детайлна картина. Увеличен е и броят на цветовите канали, така че има с 45% по-добра прецизност в този аспект при Pro+. XD Fusion Image Engine пък има задачата да прави много снимки едновременно, а след това използва изкуствен интелект, за да подбира най-добрите възможности за по-добри цветове, по-добър боке ефект или по-добра динамика.

Една от любопитните нови функции е чрез изкуствен интелект от снимките да се премахват преминаващите наоколо хора, както и тази за премахване на отражения.

Предната камера на устройствата е 32MP. Автофокусът предлага по-добър боке ефект с повече детайли, докато IR сензорът позволява лицево разпознаване за отключване на устройството и при по-ниска осветеност. Предната камера дава възможност за заснемането на 4K видео.

Една от най-любопитните функции, представени днес, беше т.нар. Dual-View Video, която разделя екрана на две при правене на видеа – едната половина показва кадъра в близък план, а другата широкоъгълно.

По отношение на чипа Huawei този път залага на Kirin 990 5G, подготвяйки се за очакваното пускане на новото поколение мобилни мрежи в света през следващите години.

Една от новите функции, които ще са полезни на потребителите, е опцията за ползване на две приложения едновременно. Целта е да не се прехвърля постоянно между приложенията. По този начин не е нужно да прекъсвате гледането на видео, когато трябва да отговорите на съобщение.

Huawei обяви и пускането на своя асистент с изкуствен интелект Hey Celia, отново следствие от проблемите със САЩ и липсата на Google Assistant.

Обръщайки внимание на тенденцията за интернет на нещата, Huawei е добавила функция за управление на различните устройства в дома. Към акцентите в премиерата трябва да добавим и MeetTime - услуга за видео разговори, която поддържа и устройства на трети страни.

Операционната система EMUI 10.1.

Батерията на базовия модел е 3800 mAh, а при другите две устройства в 4200 mAh. P40 Pro тези 209 грама, а Pro+ е 226 грама, докато P40 е най-лек – 175 грама. Устройствата поддържат 40W супербързо зареждане – функция, която компанията представи преди две години, както и възможността да се зареждат други телефони.

Базовият модел ще се предлага на цена от 799 евро за конфигурация с 8GB RAM и 128GB вградена памет. Pro версията ще струва 999 долара отново с 8GB RAM, но с 256 GB вградена памет, а Pro+ ще е със същата RAM памет, но с 512GB вградена памет при цена от 1399 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още