IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei MatePad 11 – нов поглед към продуктивността

Технологичният гигант предлага таблет от висок клас, който върви с магнитна клавиатура и стилус

17:37 | 05.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Huawei Technologies</em></p>

Снимка: Huawei Technologies

MatePad11 MatePad11

Мултитаскване на ново ниво

За хората, на които се налага да мултитаскват непрестанно, Huawei е включила доста софтуерни решения. App Multiplier например позволява изпълнението на две задачи едновременно в едно приложение, което се случва благодарение на нова функция, наречена от Huawei “Window Lock”. Чрез нея се поддържат паралелни независими операции в два отделни прозореца, а това е особено удобно при писането/четенето на служебни имейли и редактирането на документи например.

Онова, което може да липсва на потребителите, свикнали с услугите на Google, е офис пакетът. MatePad 11 ползва WPS Office.

От друга страна, HarmonyOS 2 дава възможност за много лесно свързване на таблета с други устройства на компанията – смартфони и персонални компютри. Благодарение на това може да се споделя екранът на смартфона и по-лесно да се прехвърлят файлове.

За всеки, който използва таблета си за работа, батерията е от съществено значение, особено ако се налага устройството да се ползва навън. Капацитетът на батерията на MatePad 11 е 7250 mAh. Тя издържа до 12 часа офисна работа и също толкова време за гледане на видео.

Приятна изненада в MatePad 11 е акцентът върху звука. Устройството разполага с четири високоговорителя Harman Kardon, които правят онлайн разговорите, участията в конференции, слушането на музика, гледането на филми и играенето на игри доста по-приятни занимания. Звукът е ясен и висок, а при разговори околните шумове се изолират, за да има максимално добро качество.

От Huawei залагат на 8 MP предна камера, подходяща за работни видео разговори, докато основната камера е 13 MP, като има опция за сканиране на документи.

Същевременно таблетът има изчистен дизайн с бутон за включване и бутони за управление на звука, позиционирани отляво, ако устройството е в хоризонтално положение.

Както показват както хардуерните, така и софтуерните елементи на MatePad 11, той е създаден с идеята потребителят да работи лесно и интуитивно с него, особено ако търси устройство, което да му помага в професионален план.

Разбира се, това, което компанията предлага, е достатъчно добро и за развлечение или отмора, но фокусът върху продуктивността не може да бъде отречен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още