IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei пуска нов премиум часовник, насочен към гмуркачи и търсещи висок клас устройства

Компанията е добавила и специални функции за онези, които обичат планински преходи

16:50 | 03.04.23 г.
Снимка: Huawei
Снимка: Huawei

Технологичният гигант Huawei разширява портфолиото си от предложения с новия часовник Huawei Watch Ultimate. Новото устройство е позиционирано в премиум сегмента и е насочено към потребители, които не само търсят изключително устойчиви решения, но и към любителите на гмуркането и катеренето.

Ultimate моделът разполага с корпус от иновативен, базиран на цирконий аморфен метал – нов материал, който е едновременно здрав, но и стои елегантно. До този момент въпросният материал беше по-скоро запазена марка за традиционните премиум часовници, но сега стъпва и на пазара на умни устройства. Основното му предимство е, че е 4,5 пъти по-здрав и 2,5 пъти по-твърд от неръждаемата стомана.

Благодарение на това часовникът е по-устойчив на деформации и може да се ползва както за тренировки, така и ежедневно.

С този модел Huawei залага на два варианта. Първият носи името Huawei Watch Ultimate Voyage Blue. Както подсказва името му, той има син пръстен от нанокерамика на корпуса. Huawei Watch Ultimate Expedition Black е по-класически вариант, с леко обсидианово тяло, излято от монолитен пръстен от нанокерамика с тахиметър.

Huawei Watch Ultimate Voyage Blue. Снимка: Huawei Huawei Watch Ultimate Voyage Blue. Снимка: Huawei

В случая Huawei залага на голям AMOLED дисплей, който е покрит със сапфир-кристал, изцяло ламиниран и устойчив на износване. Верижката на синия вариант Voyage Blue е изработена от твърда титаниева сплав, която е два пъти по-издръжлива от наръждаемата стомана, но е по-лека, което прави устройството по-удобно за носене. В комплектите и на двете версии на часовника има каишка от хидрогениран каучук.

Както при традиционните часовници в премиум сегмента, и Huawei Watch Ultimate има три бутона: 3D Rotating Crown, Function и Assist, като всеки от тях изпълнява различни задачи.

С Ultimate обаче Huawei се насочва към една специфична група потребители – гмуркачите. Часовникът поддържа 100 метра водоустойчивост при гмуркане, като комбинира всичко това с аудио възможности – безпрецедентна комбинация при умните часовници. Устройството има 16 водоустойчиви структури, благодарение на което издържа гмуркания на такава дълбочина. То покрива стандарт за водоустойчивост ISO 22810, както и EN13319 за оборудване за гмуркане. Според китайския гигант Ultimate може да издържи 24 часа, потопен на дълбочина от 100 метра.

Huawei Watch Ultimate Expedition Black. Снимка: Huawei Huawei Watch Ultimate Expedition Black. Снимка: Huawei

Гмуркачите могат да избират между четири различни режима - Recreational scuba dive, Technical scuba dive, Freedive и Gauge (свободно гмуркане, скуба дайвинг, техническо гмуркане и дълбочинно гмуркане). Същевременно Ultimate моделът ползва алгоритъма за декомпресия Bühlmann, така че потребителят да може да следи непрекъснато данните при гмуркане и да получава съвети според обстановката в реално време.

Освен към гмуркачите, Huawei Watch Ultimate е насочен и към онези, които обичат да прекарват време навън, ето защо компанията е заложила на батерия с по-дълъг живот. Предвиден е т.нар. Expedition Mode, насочен към хора, които предпочитат преживявания като туристически преходи, офроуд в пустинята, къмпингуване и други.

За да предложи по-голяма сигурност, Ultimate разполага с двойно-честотна система за позициониране, която е базирана на пет сателита и поддържа показване на професионални данни за активности на открито, измерване на насищането на кръвта с кислород, както и други функции.

Същевременно устройството включва и добре познати от други модели на Huawei функции, като ЕКГ анализ, известяване на нарушения в сърдечния ритъм, скрининг за риска от атеросклероза, проследяване на качеството на съня и други.

Батерията на устройството издържа до две седмици, като се поддържа бързо зареждане. Само 10 минути са нужди за постигане на 25% заряд, а пълното зареждане отнема час.

Часовникът е съвместим както с Android, така и с iOS, като за първите (различни от Huawei) е нужно изтеглянето на AppGallery и приложението Health, за да могат да се ползват всички функции.

Часовникът вече е на пазара на препоръчителна цена от 1499 лева за варианта Ultimate Expedition Black, като скоро на българския пазар ще се появи и версията Voyage Blue, която е на препоръчителна цена от 1799 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 03.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още