IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei разширява портфолиото си от слушалки с FreeBuds 5

Компанията залага на капковиден дизайн и бързо зареждане на устройството

18:32 | 11.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Huawei
Снимка: Huawei

Технологичният гигант Huawei добавя нови безжични слушалки към портфолиото си от носими устройства в Европа с модела FreeBuds 5. Този път компанията залага на интересен дизайн – слушалките са с капковидна форма и лека овална кутийка.

FreeBuds 5 ще се появят на българския пазар след Великден, като ще се предлагат в два цвята – бял (Ceramic White) и сив (Silver Frost).

По думите на компанията тя е експериментирала и е анализирала данни относно дизайна, така че да предложи устройство, което комфортно да приляга в ухото на потребителя.

Що се отнася до функциите, устройството поддържа активно шумопотискане и разполага с три микрофона във всяка от слушалките. По този начин шумопотискането може да се коригира в реално време. Освен това са оборудвани с 11-милиметрови LCP двойни магнитни говорители.

Слушалките, които са наследник на модела FreeBuds 4, са прахо- и водоустойчиви, като разполагат със сертификат IP54.

Huawei FreeBuds 5. Снимка: Huawei Huawei FreeBuds 5. Снимка: Huawei

Всяка от слушалките има 42mAh батерия, а кутийката – 505 mAh. Huawei твърди, че с един заряд устройството предлага 5 часа живот на батерията, а комбиниран с кейса – до 30 часа.

Освен това FreeBuds 5 се зареждат изключително бързо – само пет минути в кутийката дава заряд до 2 часа.

Слушалките могат да се свързват с две устройства, така че потребителите да могат да ги ползват със смартфон и лаптоп например, за по-голямо удобство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 11.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още