IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei показа новите часовници от серията Watch GT 4

Компанията предлага както мъжки, така и дамски модели с различни каишки

16:35 | 14.09.23 г.
Снимка: Huawei
Снимка: Huawei

Технологичният гигант Huawei представи новата си серия умни часовници Watch GT 4, в рамките на която предлага както дамски, така и мъжки модел, допълвайки портфолиото от носими устройства на компанията.

Компанията продължава да се прицелва към работещите хора, за които е важно представянето на часовника, но и удобството и стила.

Мъжкият вариант е с 46 милиметров корпус във формата на осмоъгълник. На българския пазар моделът ще се предлага в няколко различни варианта. Първият е черен, с черен корпус и силиконова каишка, като е по-подходящ за онези, които търсят спортен дизайн. Вторият е зелен и има зелена каишка от рециклирана пластмаса и лек зелен елемент на корпуса. Третият мъжки вариант е сив, чиято каишка е изцяло от неръждаема стомана.

Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei

Дамската опция е с диагонал от 44 милиметра, а потребителите ще могат да избират между три опции. Първата е с бяла кожена каишка, втората е златиста, с миланска плетка на каишката, а третата съчетава златисти и сребърни елементи на металната си каишка и е подходяща за моментите, в които е нужен по-елегантен часовник. И трите дамски варианта са със златисто тяло на часовника, изработено от неръждаема стомана.

Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei

46-милиметровият Huawei Watch GT 4 има 1,43-инчов AMOLED екран, който има гъстота на пикселите 326 ppi. При 41-милиметровия дамски модел екранът също е AMOLED, но е 1,32-инчов, като предлага 352 ppi гъстота на пикселите. И двете опции са с резолюция 466x466.

Серията поддържа Always On Display опция, както и възможност за персонализиране на устройството чрез избор на различни циферблати. Компанията е предвидила 12 нови уникални дизайна, но в Huawei Watch Face Store изборът се простира до над 10 хил. циферблата, разработени от самата компания, както и от трети страни. Потребителите също така имат възможност да персонализират и конкретни части от циферблатите, като цвета на фона и други функции.

Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei

Huawei Watch GT 4 поддържа подобрения алгоритъм за следене на пулса TruSeen 5.5+, който според компанията е по-прецизен и ефективен при анализа на тренировките и ежедневното следене на здравето. Часовниците могат да извършват денонощно наблюдение на здравни показатели, включително наситеността на кислород в кръвта, да правят анализ на съня, да следят нивата на стрес и други.

За дамите е предвидена развита функция за по-внимателно следене на менструалния цикъл, като се вземат предвид повече елементи, като телесната температура, пулс по време на сън и други.

Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei Huawei Watch GT 4. Снимка: Huawei

Що се касае до проследяване качеството на съня, новата серия умни часовници на Huawei работи с подобрената технология TruSleep 3.0, която анализира редица физиологични параметри. Добавена е и функция за установяване дали потребителят диша добре по време на сън, така че часовникът би могъл да засече признаци на сънна апнея например, което би му подсказало, че има нужда от медицинска помощ.

Според Huawei батерията на 46-милиметровия Watch GT 4 издържа до 14 дни, а при дамския модел – до 7 дни.

Другото, което отличава по-големият модел, е, че ползва интелигентна GNSS технология за насочено сателитно проследяване, гарантираща по-стабилна връзка дори по време на движение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 14.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още