IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei представи нови умни часовници, ултралек лаптоп и още нови устройства в Дубай

Технологичният гигант разширява предложенията си в категорията носими устройства

08:16 | 08.05.24 г.
Снимка: Huawei
Снимка: Huawei

Скоро след представянето на смартфоните от серията Pura 70, на събитие в Дубай технологичният гигант Huawei представи новите си умни часовници, таблет, слушалки, лаптоп, както и ново софтуерно решение, насочено към потребителите, които обичат да рисуват.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Снимка: Huawei Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Снимка: Huawei

Новият мъжки часовник на Huawei носи името Watch 4 Pro Space Edition, а както подсказва името му, е вдъхновен от дизайна на космическите кораби. Всъщност компанията е заложила на Лавал концепция, използвана в ракети. Часовникът има нанокристална керамична рамка и интерактивен Лавал циферблат.

Устройството работи с TruSeenTM 5.5+ с идеята да предлага по-прецизни здравни и фитнес функции, а за първите помага и подобрената опция Health Overview 2.0. Тя предоставя нови здравни отчети и анализира здравни тенденции, като има възможност за проследяване на редица здравни показатели в рамките на минута.

Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3. Снимка: Huawei Huawei Watch Fit 3. Снимка: Huawei

Към портфолиото от умни часовници на Huawei се присъедини елегантният Watch Fit 3, който има квадратен дизайн, познат от старите Fit модели. Устройството, което следва концепцията "Fashion Forward", разполага с 1,82-инчов AMOLED дисплей с висока разделителна способност. Корпусът е от алуминиева сплав и е най-лекият и тънък досега в тази серия. Часовникът е дебел само 9,9 мм и тежи 26 грама.

От Huawei са обновили изцяло приложението Stay Fit, като базата данни от храни например е разширена, така че да покрие по-добре 50 различни държави и региони. Добавена и е функция за хранителен анализ, помагаща за постигане на баланс между тренировъчния режим и диетата. Същевременно Huawei пусна ново приложение Smart Sports, чиято задача е да препоръчва определени видове упражнения за дадена продължителност, като всичко това е базирано на навиците на потребителя, какво е времето навън и какъв е статусът на т.нар. Activity Rings. 

В новия часовник е интегрирана технологията TruSleep 4.0, предлагаща по-прецизно следене на качеството на съня. Освен анализиране на моделите на съня и персонализирани съвети, има нова функция за проследяване на дишането. И тук потребителите ще открият технологията TruSeen 5.5. за следене на здравни показатели. Тя предлага с до 30% по-сигурно измерване на сърдечния ритъм и може да провери текущото насищане на кръвта с кислород за 25 секунди.

Huawei MateBook X Pro

Новият лаптоп MateBook X Pro, който на този етап не се планира за българския пазар, тежи само 980 грама и е дебел едва 13,5 милиметра. Компанията изтъква, че това е единственият лаптоп с процесор Intel Core Ultra 9, тежащ под килограм.

GoPaint

Снимка: Huawei Снимка: Huawei

Освен хардуер, Huawei представи и ново софтуерно решение, наречено GoPaint. Това е творчески инструмент за рисуване, насочен към всички потребители. По разработката му са работили и от Huawei 2012 Laboratories, както и научноизследователски екипи от 8 области.

В услугата потребителите могат да открият над 100 различни виртуални четки и реалистични текстури. Благодарение на FangTian Painting Engine, GoPaint поддържа голям брой основи, ниска латентност и висока честота на опресняване на кадрите за незабавна реакция на движенията с четка на потребителя. Компанията е включила и пълен набор от уроци, така че всеки да може да се възползва максимално от инструментите в приложението и да задълбочи уменията си.

FreeBuds 6i

Не на последно място към новите устройства попадат и безжичните слушалки Huawei FreeBuds 6i, които разполагат с красив дизайн и по-добри възможности за шумопотискане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 08.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още