IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли спад в цените на жилищата?

Купувачите ще имат възможност да си купят по-изгоден имот, но не и такъв, чиято цена се е сринала, твърди експерт

21:27 | 23.04.20 г.
Ще има ли спад в цените на жилищата?

Спад в цените на жилищните имоти определено ще има заради коронакризата. Очакванията за пониженията са различни - от съвсем козметични спадове до малко по-големи. В наемните нива също ще има намаление. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Калоян Богданов, маркетинг мениджър в AG Capital.

“Купувачите ще имат възможност да си купят по-изгоден имот, но не и такъв, чиято цена се е сринала. Прекалено ниските цени на имотите трябва да са червена лампа”, каза още той.

“Няма за момента никаква информация и данни за масово излизане на продавачи, които да са притиснати и да продават на всяка цена”, посочи Богданов. Той отбеляза, че след края на кризата ще е необходимо време за възстановяването и на жилищния пазар.

“Очакванията са възстановяването да е доста по-бързо спрямо това, което последва след предишната криза”, твърди гостът.

“При жилищното строителство няма забавяния. Хората, които са си купили имоти в сгради, които се строят все още, нямат основания за притеснения”, посочи експертът. “Разбира се, зависи колко ще е дълга тази криза. Ако продължи повече, и строителните предприемачи ще намалят скоростта, с която работят”, добави Богданов.

Според него предприетите антикризисни мерки у нас - включително схемата 60/40, възможността за безлихвени кредити и опцията за отсрочване плащанията по кредити, ще окажат благоприятно влияние и на имотния пазар.

Повече вижте във видеото, а целия разговор може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още