IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дацов: Правителството на ИТН ще бъде одобрено, макар и „с отвращение“

Предложеният за финансов министър Пламен Данаилов е „достабър вариант за поста“, смята финансистът

22:24 | 09.08.21 г. 11
Дацов: Правителството на ИТН ще бъде одобрено, макар и „с отвращение“

Предложеното от мандатоносителя „Има такъв народ“ (ИТН) правителство ще бъде одобрено, макар и „с отвращение“ от другите партии, защото „като искаш да правиш политика, ти трябва да имаш инструмента да правиш тази политика. А единственият инструмент е да бъдеш на власт“. Това мнение изказа Любомир Дацов, бивш зам.-финансов министър и член на Фискалния съвет, в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Дацов нарече предложения за финансов министър Пламен Данаилов „доста добър вариант за поста“, но при условието, че реализацията на един финансов министър се определя от много други фактори извън личните му качества - особено политическия гръб.

Дацов бе предложен за министър на икономиката в първия вариант на проектокабинета на новата партия, който бе оттеглен след бурната реакция срещу личността на предложения за премиер Николай Василев. Дацов смята, че комуникацията на този начален вариант на правителство е била една от грешките, но и реакцията срещу него е била пресилена. Същевременно финансистът коментира икономическите и политически позиции на ИТН и евентуалните разлики в позициите по финансовата политика между представените от Николай Василев и тези на новия проектокабинет.

Какво казва още Дацов вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1

преди 2 години
Долу "Има такъв Нахуйник"-ИТН!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още