IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кенет Лефковиц: Данъкът от 20% върху приходите на ВЕИ централите е скандален

Предложението беше прието без дискусия, коментира председателят на Надзорния съвет на Българската ветроенергийна асоциация.

16:37 | 30.11.13 г. 16
Автор - снимка
Редактор
Кенет Лефковиц: Данъкът от 20% върху приходите на ВЕИ централите е скандален

Приетият от бюджетната комисия данък от 20% върху приходите на ВЕИ централите е скандален, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Надзорния съвет на Българската ветроенергийна асоциация Кенет Лефковиц.

Той допълни, че предложената идея е минала без дискусия. По думите му проблемите във ВЕИ сектора са резултат от лошото управление. „Смятам, че с промените продължава това лошо управление, защото се дава силен негативен сигнал на инвеститорите, както в сектора, така и като цяло“, коментира Лефковиц.

ТЛефковиц поясни, че инвестицията за производството на един мегават час излиза около 90 евро. Инвестицията е дългосрочна и може да се очаква в период от 10-12 години, коментира още той. По думите му от задържането на цените на тока губят всички потребители.

„Ако се цели подпомагане на социално по-слаби членове на обществото, това може да бъде постигнато с целеви помощи. Задържането на цените за всички потребители генерира свръхпотребление, неефективност и е загуба за всички, тъй като се изкривява икономиката“, подчерта още Лефковиц.

Той коментира и идеята за изграждането на нов блок в АЕЦ „Козлодуй“. Според него преди да бъде взето такова решение следва да бъде направена икономическа обосновка на начинанието, след това да бъдат търсени инвеститори и да бъдат сключвани договори с доставчици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

15
rate up comment 14 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
На хумор нося, не се притеснявай ;)) .. на някой "енергийни стратегии" ми е по-трудно да "издаянвам" ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Е, как какво-отвил си се, а пръстите-в контакта.-Извинявам се за грубия хумор, SSIW, без задни мисли. Просто, толкова намясто го казваш, а народът така е настръхнал, че... Уместен сън. Остана, наистина, да се събудим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 18 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
Много странен сън имах наскоро: 2014-а е и гласуваме, ама не за правителство, ами за енергийни стратегии, най-странното беше, че имаше и такива, които отговаряха на националните ни интереси ... след това се събудих се и не разбрах, какво точно е станало ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 18 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Единствения който успях да спра е ... себе си! Друг, близък човек не можах... въпреки че ме разбра, си пое риска... после се обади и сподели че точно както съм му казал така станало... Е, на мен не ми стана хубаво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 2
mia11
преди 10 години
Като си помисля само, че и моят поглед беше насочен към ВЕИ, но някаква интуиция, а също така и мнения на някои авторитети, ме спряха в това начинание. Също така и алчността ми е била доста незначителна, за да предприема това действие. Било е за добро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 20 rate down comment 3
Бате Пешо
преди 10 години
Другаря *** не знам кой си просто ще го поздравя с една паесен на Черно фередже.Айде вземай си гащити чантата шапката и кажи на майка си че .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 18 rate down comment 4
kane
преди 10 години
Защо държавата може да строи АЕЦ за милиарди, а неможе да построи едино заводче за перки и едно за слънчеви панели?Защо и докога ще се пренебрегва интереса на гражданите пред този на "бизнесмените"Зелената енергия е бъдещето и то чистото бъдеще, за разлика от АЕЦ и ТЕЦДържанието на държавата обаче по тези теми настройва гражданите против личните им интересиНомеже и нетрябва от всяка дейност да се търси печалба и да се дава на частника търсещ всяка минута килипирЕто това е проблема!Държавата ни абдикира от задълженията си и ги делигира на хора търсещи начин само как те да са добре, не как ние всички да сме добре. То тва е и ролята на предприемача и бизнесменина, но кога ще им кажем да го д*хат!?!Цялата електропреносна мрежа трябва да е държавна и държавата да си се грижи за населението сиАман от капитализъм и конлуренция м/у работниците, а няколко мислещи се за по-умни да обират парсатаДържавата да ги произвежда. Да покрива с тях държавни и общински пакинги и сгради, пътища и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 7
Pyramid
преди 10 години
Аврамчо, как са там ***, сестра ти? Налэ, преди да потегли на юг, който падне от клона...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 22 rate down comment 3
avramcho
преди 10 години
Лефковиц да си гледа работата.........че бих "отправил едни послания" към майка му,жена ми ,сестра ми............станат ли много маймуните на клона - чупи се и който е най-слаб , потегля на Юг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 6
Pyramid
преди 10 години
Късогледството и невежеството в икономически план е *** мамата на много хитреци до днес, ще продължава и занапред. Когато им сочиш с пръст наистина успелите в бранша на ВЕИ - производителите на агрегати и системи за ВЕИ /които НЕ СА нито собственици, нито оператори на мощностите за добив на енергия - полуфабрикат по пътя към крайния продукт/, "умниците" просто те пренебрегват. А сега - врещят. Ами, да си врещят, пука ми. Ето, споделих, че не е редно да се налагат такива данъци но, не съм този, който ще спре настъплението на плебса. АКО биха били умни, биха попитали, биха се поинтересували за варианти (защото има) но, не би. И сега, да се разстройвам? Че защо? Техни пари горят /и ще продължават/, мен какво ми е? Казано е: Кесаревото-кесарю...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още