IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Игнат Арсенов: Няма по-добър инспектор на пазара от потребителя

Има доста жалби от клиенти, пазарували онлайн, които не са запознати с правата си, твърди председателят на Асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов

12:28 | 23.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Игнат Арсенов: Няма по-добър инспектор на пазара от потребителя

„Все повече българи започват да разбират, че именно потребителят е най-големият контрольор на пазара. Никоя инспекция не може да бъде толкова ефективна“, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air директорът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

По думите му хората трябва да знаят, че колкото по-добре познават правата си на потребители, толкова по-малки са шансовете да бъдат излъгани или с тях да се отнесат некоректно.

„Имаме доста жалби от клиенти, пазарували онлайн, които не са запознати с правата си и не знаят например, че имат 7-дневен срок, в който да върнат стоката“, обясни председателят на Асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов.

Според него повече оплаквания ще има след празниците, когато много от подаръците ще се окажат с неподходящ размер или няма да бъдат харесани от получателите си, а това ще налага подмяната им.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още