IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намалението на местни данъци няма да се отрази негативно върху варненския бюджет

Планираните приходи ще компенсират намалението, заяви заместник-кметът Пейчо Пейчев

09:33 | 09.01.15 г.
Намалението на местни данъци няма да се отрази негативно върху варненския бюджет

Намалението на някои местни данъци и такси от община Варна за 2015 година няма да се отрази негативно на бюджета, защото резервите му в приходната част са достатъчни. Това каза за ТВ “Черно море” заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Предложените по-ниски ставки трябва да бъдат утвърдени на сесия на Общинския съвет.

10% по-ниска ставка на данъка за товарните коли и 0,2 промила намаление на таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти на физическите лица. Тези предложения на кмета на Варна Иван Портних са включени в проектобюджета на града за 2015 година.

Около 60 млн. лв. са несъбраните налози за периода 2009-2014, но през изминалата година администрацията е събрала близо 20 млн. от тях. Тогава изоставането в събираемостта е било единствено в туристическия данък – около 700 000 лв. Въпреки този показател общата събираемост на данъците през миналата година е 111%.

Предложените намаления на местните данъци и такси за 2015 година ще бъдат утвърдени на сесия на Общинския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още