IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потънали кораби привличат чужди туристи по Черноморието

Все повече българи карат курсове и вземат сертификати за леководолази

11:02 | 04.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Снимка: freeimages.com

В Гърция приемат всеки, който иска да прави бизнес и спазва правилата

"В Гърция има строго регламентиран закон за водолазната дейност и веднъж успял да получиш документи, и, ако спазваш правилата, съобразяваш се с морските закони - всичко е ОК за теб, за работата ти и в същото време за страната като контролиращ орган, разказа за БТА Антон Ангелов, който работи в южната ни съседка и обучава любители-водолази във водолазен център на Халкидики, Касандра, Пефкохори.

Условията за бизнес и за създаване на водолазен център в Гърция не са никак леки при узаконяването и изваждането на всички документи, обяснява българският инструктор. Тук правилата са еднакви за всички, занимаващи се с бизнес, допълва той.

Антон е доволен от работата си в Гърция, от условията за бизнес, от отношението на местните и на властите към него и колегите му от България. Приеха ни изключително приветливо и всеки, който е около нас, се опитва да ни помогне", разказва спецът по подводни гмуркания.

На въпрос за причините да търсят реализация на юг от родината Антон пояснява, че това са близостта на Гърция до България и Егейско море, което е приветливо за водолазите. При гмуркане тук могат да се видят много подводни обитатели, пейзажи и да се засити емоцията за нещо по-различно, по-екстремно, към преживяване с адреналин, разказва българският инструктор-водолаз.

Той споделя, че от водолазния център, в който работи, са констатирали, че в последните няколко години все повече българи посещават южната ни съседка. Във водолазния център на Халкидики, Касандра, Пефкохори се обучават туристи както от нашата страна, така и руснаци, германци, англичани, чехи, словаци и гърци.

Сътрудничеството между България и Гърция в сферата на туризма е една от темите на организираната от Българската телеграфна агенция Единадесета световна среща на българските медии, която ще се състои от днес до 8 ноември в Атина. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още