IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рибовъдна ферма на язовир “Доспат“ се модернизира с европари

"Салвелинус Рея фиш" ще инвестира 2,7 млн. лв., половината от тях са субсидия по Оперативна програма "Рибарство"

14:47 | 15.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Рибовъдна ферма на язовир “Доспат“ се модернизира с европари

Допспатската фирма „Салвелинус Рея Фиш” КД ще модернизира рибовъдната си ферма за отглеждане на дъгова пъстърва на язовир “Доспат“ със средства по Оперативна програма „Рибарство”. Договорът е по мярката за производствени инвестиции в аквакултурата и беше подписан днес, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Общата стойност на проекта е 2,7 млн. лв., като одобрената безвъзмездна финансова помощ е 1,6 млн. лв. Проектното предложение е с най- голямата одобрена до момента инвестиция, поясниха от агенцията.

Садковата инсталация (плаващи мрежени клетки) на фирмата е изградена върху площ от 33 дка. Предвижда се да бъдат закупени нови пластмасови садки, с които ще бъдат подменени старите метални клетки. По този начин ще се постигнат условия, близки до естествените условия на рибите, се посочва в проекта.

Производствената програма на фирмата ще остане непроменена - годишен улов на 900 тона пъстърва. Очаква се проектът да бъде завършен през декември 2012 г., а с откриването му ще бъдат създадени 7 нови работни места.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още