IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неспазване хигиената при предлагане на храни е най-честото нарушение, отчита БАБХ

За първи път през декември агенцията е проверявала обекти за хранителни продукти 24 часа в денонощието

12:58 | 10.01.14 г.
Неспазване хигиената при предлагане на храни е най-честото нарушение, отчита БАБХ

Двойно по-малко нарушения е установила Агенцията по безопасност на храните при проверките си в последния месец на миналата година. Това коментира председателят на агенцията Пламен Моллов в ефира на Bulgaria On Air.

По-малкият брой открити нарушения се дължи на факта, че проверките са били предварително обявени, каза Моллов. Той уточни, че при предпразничните инспекции за първи път е била приложена схемата на 24-часова проверка на хранителни заведения или търговски обекти за хранителни стоки в рамките на месец.

Най-честите нарушения по отношение на безопасността на храните е свързана с хигиената в проверяваните заведения. Сред другите често срещани нарушения са отсъствието на етикети на хранителните продукти, несъответствие на етикетите по отношение на качеството и съдържанието, неправилното съхраняване на продуктите и други. Друг ключов проблем е отсъствието на проследимост на продуктите.

Вижте какво още каза той от видео файла.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още