IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас се сдоби със собствен кораб

Плавателният съд с капацитет до 110 пътници ще пътува до остров "Света Анастасия"

19:49 | 04.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Община Бургас</em></p>

Снимка: Община Бургас

Бургас стана първата българска община - собственик на кораб, съобщават от пресцентъра на общината. Корабът беше приет днес там.

Плавателният съд, който ще обслужва туристическата линия до остров "Света Анастасия", носи същото име като острова. Той ще качи на борда първите си туристи през втората половина на август.

"Анастасия" е произведен в град Царево. Корабът е с дължина 17,90 м., ширина 6,50 м. и капацитет до 110 пътници плюс 4 души екипаж. Той е катамаран "Levаnty", модел "CSP 175" и притежава закрит салон, втора палуба, също с места за сядане. Всички седалки са ергономични, за максимален комфорт при пътуване.

Оборудването на катамарана включва бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори, съобщават още от общината.

Ще има и допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, а също така е осигурена и възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб. Превозното средство отговаря на всички изисквания и стандарти за пътнически кораби.

В момента до острова се стига с туристически корабчета - трикорпусният катамаран "Кук" и корабчето "Дияна", които тръгват от мостика на централния плаж в Бургас.

Припомняме, че сезонът на остров Анастасия беше открит на 15 май тази година за първи път.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още