IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През седмицата: ОСА на Унипак, Финтекско, Асенова крепост и Инвестор.БГ

През изминалата седмица BG40 нарасна с 0,44% до 194,31 пункта, докато SOFIX отчете повишение от 1,74% до 1195,29 пункта

09:30 | 18.12.06 г.
През седмицата: ОСА на Унипак, Финтекско, Асенова крепост и Инвестор.БГ
През настоящата седмица продължава търговията с правата на ИД Надежда, Велина АД и Алфа Кредит АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящите увеличения на капитала на дружествата.

Последната дата за търговия с правата на ИД Надежда е 20 декември, като дружеството планира да увеличи капитала си от 3,311 млн. лв на 4,41 млн. лв.

Крайната дата за търговия с правата на останалите две дружества е последният работен ден за годината на Българска фондова борса – 22 декември (петък). Велина АД планира да увеличи капитала си от 510 хил. лв. на 1,53 млн. лв., докато Алфа Кредит е в процес на първоначалното увеличение с 30%.

Днес (18 декември) на БФБ-София ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 22 500 права от Хелт енд уелнес АДСИЦ. Дружеството увеличава капитала си от
750 хил. лв. на 975 хил. лв.

На 20 декември (сряда) ще се проведат Общите събрания на три публични дружества -
Явор АД-Варна, Унипак и Финтекско.

Акционерите на Явор ще гласуват за промени в органите на управление и устава на дружеството, докато общото събрание на Унипак ще решава за промени в органите на управление.

На същата дата акционерите на Финтекско ще гласуват за промяна на фирменото наименование на дружеството на Софарма логистика.

Ден по-късно (21 декември) акционерите на Енергия АД
ще гласуват за промени в органите на управление и промени в устава на дружеството.

На същата дата на БФБ-София ще се състои и аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ, както и двудневният аукцион за продажбата на 13 хил. акции от Алфа Ууд България.

На 22 декември (петък) ще се състоят Общите събрания на Асенова Крепост
и Инвестор.БГ.

Акционерите на Асенова Крепост ще гласуват за сключване на договори за ипотека и особен залог на предоставените като обезпечения активи, собственост на дружеството, с които да гарантират разсрочване на банков кредит за оборотни средства на Инпластрейд АД.

През изминалата седмица Кепитъл Мениджмънт придоби 25% от капитала на дружеството.

Акционерите на Инвестор.БГ
ще гласуват за вземане на решение за предоставяне на бонуси на служители на трудов договор и на членовете на управителните органи във вид на акции от капитала на дружеството за сметка на собствени акции на дружеството.

През изминалата седмица BG40 нарасна с 0,44% до 194,31 пункта, докато SOFIX отчете повишение от 1,74% до 1195,29 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още