IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри търговите за Електрометал, Аутобохемия и София Еърпорт Център

Временна забрана е издадена на търговото предложение за Хидропневмоптехника от страна на Хидравлика ООД 96

12:05 | 23.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
КФН одобри търговите за Електрометал, Аутобохемия и София Еърпорт Център
Комисията за финансов надзор одобри търговите предложения от страна на мажоритарните собственици на Електрометал, Аутобохемия и София Еърпорт Център, гласи съобщение на надзорната институция. Временна забрана е издадена на търговото предложение за Хидропневмоптехника от страна на Хидравлика ООД 96, което бе за 16 671 акции (41,79% от капитала) на цена от 45,80 лв. за брой..

Търговото предложение за 5 377 акции на Електрометал АД от страна на Химимпорт Петрол АД (собственик на 83,36% от капитала) е на цена от 18,95 лв. за ценна книга. Химимпорт Петрол придоби мажоритарния пакет от капитала на Електрометал АД през март като продавач на 15 830 акции (49% от капитала) бе Холдинг Нов Век, а останалите 11 100 акции (34,36%) бяха продадени от Финанс Консултинг ЕАД.

Търговото за Аутобохемия АД е на цена от 6 лв. за ценна книга и е отправено от Фаворит Холд АД, собственик на 98,91% от капитала. Предложителят възнамерява да поиска отписване на компанията от публичния регистър на КФН. Обект на предложението са 20 498 акции на Аутобохемия АД.

Коригираното предложение на Тишман Бългериън Риъл Пропърти към останалите акционери на София Еърпорт Център е на цена от 6,78 лв. за една акция. Мажоритарният собственик притежава 99,9% от капитала, а обек тна предложението са едва 10 акции. Предложителят възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър.




Свързани компании:

АутоБохемия АД(MSUVR)

Хидропневмотехника АД(HPT)

Електрометал АД(ELMT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още