IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Синята зона“ в София с 3 млн. лв. печалба за миналата година

С половината от тези пари е подпомогнато изплащането на ноемврийските заплати на транспортните общински дружества

16:38 | 19.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
„Синята зона“ в София с 3 млн. лв. печалба за миналата година

3 млн. лв. е положителният финансов резултат на направление „Паркиране и мобилност“ към Центъра за градска мобилност за миналата година, съобщи съуправителят му Николай Костов, цитиран от БТА.

По думите му с половината от тези пари е подпомогнато изплащането на ноемврийските заплати на транспортните общински дружества.

Статистиката показва, че един контрольор в „синя зона“ обслужва общо 120 паркоместа. От досегашните 10 760 места в зоната за кратковременно паркиране 4100 се използват от живеещите в нея за паркиране с винетен стикер.

С общо 2167 паркоместа да бъде увеличена „синята зона“ в столицата, предлага заместник-кметът Любомир Христов. Така в „синя зона“ ще бъдат включени още 57 улици.

Те са в участъка в рамките на буледардите "Сливница", "Ген. Данаил Николаев", "Христо и Евлоги Георгиеви", "Пенчо Славейков", "Ген. Е. Тотлебен", "Ген. М. Д. Скобелев" и ул. "Опълченска".

В предложеното увеличение на „синя зона“ вероятно половината от паркоместата ще се използват от живеещите за паркиране, посочи още Костов.

По информация на направление „Паркиране и мобилност“ около една трета от местата в „синя зона“ са заети постоянно в делнични дни от 8.00 до 18.30 ч. срещу заплащане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още