IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лена Бориславова: Заради Румен Радев сглобихме кабинет с най-големия ни опонент

Представителката на ПП-ДБ подчерта рисковете около управлението на служебното правителство, назначено от държавния глава

16:30 | 19.08.23 г. 8
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Заради президента Румен Радев „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ (ПП-ДБ) сглобиха редовен кабинет с техния най-голям опонент. Това написа в профила си във Facebook Лена Бориславова от ПП-ДБ.

„Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с "Боташ" за руски газ, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент", изтъква Бориславова.

Пост на Лена Бориславова в своя профил във Facebook. Изтончик: Facebook Пост на Лена Бориславова в своя профил във Facebook. Изтончик: Facebook

Investor.bg припомня, че в петък премиерът Николай Денков обяви, че главният секретар на МВР, Главен комисар Петър Тодоров, ще бъде сменен. След съвещание с ръководството на вътрешното министерство и с ръководителите на специалните служби той коментира, че в момента тежките криминални престъпления не представляват заплаха за националната сигурност. Денков поиска от вътрешния министър Калин Стоянов да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар на МВР.

"Тези проблеми са свързани с отговорността на Главния секретар в Министерството на вътрешните работи. На практика министърът не работи с него, защото няма доверие и смята, че има проблеми по отношение на организацията, които са се случвали преди да встъпи в длъжност този екип на министерството".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 19.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
andy
преди 8 месеца
*** = пeдala
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 2
andy
преди 8 месеца
На шофьорски изпит. -Госпожице ако си вдигнете левият крак какво ще стане? -Ще отпуса *** на съединителя. -А ако вдигнете десния крак? -Ще отпусна *** на газта? -А ако вдигнете и двата крака? -?!?! -Ще станете говорителка на ПП-ДБ! :-))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 7
earth1225
преди 8 месеца
До: evlogiСподелям на 110 процента мнението ти.С разликата, че винаги винаги гласувам откакто мога. Според мен е по-добре дори невалиден вот да дадеш отколкото да не гласуваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
evlogi
преди 8 месеца
хехеееее,,,сериозно? от бе се п.е закривате п.е?Абе леле леле...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 9
evlogi
преди 8 месеца
Последните два пъти не се явих на изборите за президент.Малко ми беше кофти, редовно гласувам иначе, но просто нямаше за кого.Кандидатите на ГЕРБ бяха пази боже, а шофьорът на самолет още в самото начало ми беше съмнителен (бе се *** все пак) и ми се видя абсолютно кух и пълен с банални фрази.Сега се гордея,че никога не съм гласувал за този проти,вен, нагъл,повърхностен,отмъстителен, подъл и изкл властолюбив тип.А , и отгоре на всичко е национален предател и е гро,зен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 13
mr. Yoda
преди 8 месеца
Кака Лена (песня про зайцев - А нам все равно, а нам все равно)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 23
Schopenberg
преди 8 месеца
Бива си я Лена Бориславова!В едно изречение успя да събере цялата радево-решетникова свинщина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 21
Damian12
преди 8 месеца
Радев газови връзки със всякакви държави уж направи и накрая сключи 12-годишен договор с Боташ за газ, а газа в Турция 90% идва от Газпром. Изпълнява стриктно заръките от Кремъл :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още