IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Полша влезе в сила забраната за влизане на регистрирани в Русия леки коли

Съгласно решението на ЕС моторните превозни средства, регистрирани в Руската федерация, вече нямат право да влизат на територията на 27-членния блок

14:36 | 17.09.23 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Полша от днес започна да прилага забраната на Европейския съюз за влизане в страната на всички регистрирани в Русия леки автомобили - последната от поредицата санкции срещу Русия като наказание за войната ѝ срещу Украйна, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Съгласно решението на ЕС моторните превозни средства, регистрирани в Руската федерация, вече нямат право да влизат на територията на 27-членния блок. 

"Автомобил, регистриран в Русия, няма право да влиза в Полша", заяви полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински вчера, обявявайки забраната, която влезе в сила часове по-късно в полунощ.

"Това е още един елемент от санкциите, наложени на Русия и нейните граждани във връзка с бруталната война в Украйна, поради факта, че руската държава днес представлява заплаха за международната сигурност", каза Камински.

Този ход идва само няколко дни, след като близките балтийски държави Литва, Латвия и Естония забраниха на автомобилите с руски регистрационни номера да влизат на тяхна територия - съвместен ход в съответствие с неотдавнашното тълкуване на санкциите на ЕС срещу Москва.

Полша и балтийските държави са сред най-яростните европейски критици на Русия и президента Владимир Путин, посочва АП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 17.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 5
zelka007
преди 8 месеца
До: wart ... що се пънеш даскале, ще скинеш некоя жила ?! много кратка памет имаш , тези същите ни заплашват с ядрено оръжие постоянно !! за кво са ни тука из Европа ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
zelka007
преди 8 месеца
До: mr. Yoda ... отивай да си чопнеш парченце от паметника , бишкаме го !! после почваме да ви търси по IP адреси и да ви товарим на влакове за сибир ... !! ... там било пълно с мадами и от чешмите вместо вода течело бира ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 7
wart
преди 8 месеца
Тези долни св...не минаха всички граници под натиска на Световната сг...ан наречена Америка са готови на всичко .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
mr. Yoda
преди 8 месеца
Вече е влязло. Една рускиня я спират в Германия на около 70 км. от границата, конфискуват колата и хигиенните материали. Това за тоалетна хартия, превръзки и пр. е санкция от времето на Майдана в Украйна, но сега го включиха в изпълнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
penkiler1415
преди 8 месеца
Във целия ЕС ще влезе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още