IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Денков и Мария Габриел ще посетят Израел на 6 ноември

В рамките на визитата в Ерусалим българският премиер ще проведе среща с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху

20:10 | 03.11.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Израел в понеделник, 6 ноември. В рамките на визитата в Ерусалим българският премиер ще проведе среща с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху. Във водената от акад. Денков делегация ще участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

По-рано през деня американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че Израел има право да се защитава, но призова еврейската страна за хуманитарни паузи, за да бъде доставена помощ на най-нуждаещите се в ивицата Газа. По думите му те ще спомогнат и за освобождаване на заложниците, похитени от "Хамас" по време на атаката на 7 октомври.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изключи възможността за примирие с "Хамас" докато екстремистката групировка не освободи всички над 240 израелски заложници.

Жертвите от палестинска страна са надхвърлили 9 200 души, съобщи министерството на здравеопазването в Ивицата Газа. По данни на ООН милиард и двеста милиона долара са необходими за да бъдат посрещнати хуманитарните нужди на хората в Газа и Западния бряг.

Междувременно ръководителят на ливанската групировка "Хизбула" Хасан Насрала заяви, че САЩ трябва да спрат израелското нападение в Газа, ако искат да предотвратят регионална война.

"Това, което се случва в Газа, разкрива и потвърждава пряката отговорност на Америка за продължаващите убийства и варварство. Още от първия ден Байдън зовеше израелците да почитат международното право, да се защитават, но да се грижат за мирното население. Но това бяха празни думи - чисто лицемерие!", изтъкна Насрала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 03.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
Импeраторът
преди 6 месеца
Много добре. И с посещението на украинците е добре да се знаеше, че САЩ, Европа и Израел ще се борят с оста на злото - Рашистан и религиозния ислям (бай да уей Путин резнал карабината си).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
ratten
преди 6 месеца
така и така са там, да вземат да посетят и газа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още