IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелските военни достигнаха до крайбрежието на Ивицата Газа

Американският държавен секретар изненадващо посети Ирак

08:09 | 06.11.23 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Израелските военни пресякоха през Ивицата Газа и достигнаха до крайбрежието, прекъсвайки връзките между северната и южната част на анклава, съобщава CNN. Град Газа е вече обграден, като се очаква да бъдат отворени хуманитарни коридори за евакуация на цивилни жители на града, допълват още от израелската армия.

Говорител на армията адм. Даниел Хагари съобщава за продължаващ интензивен обстрел над региона, като целите са инфраструктурата на "Хамас" под земята и ръководителите на военното крило на организацията. Израелските военни твърдят, че имат доказателства, че "Хамас" използва цивилна инфраструктура, за да организира своите операции, включително и болници и детски градини.

Хагари показа снимки на изстрелвани ракети от страна на организацията само на 75-80 метра от една от най-големите болници в Ивицата Газа, както и входове на тунели, използвани от "Хамас" край друго болнично заведение. Палестинските власти отхвърлиха тези доказателства и коментираха, че Израел просто си търси извинение за ударите по болниците.

Комуникациите в Газа са прекъснати, допълва още CNN. Израел отказва прекратяване на огъня, докато не бъдат освободени всички задържани заложници при изненадващата атака на "Хамас" на 7 октомври.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен изненадващо посети Западния бряг и говори с президента на Палестинската автономия Махмут Абас, а малко по-късно самолетът му кацна на необявена визита в Ирак. Блинкен разговаря с премиера Мохамед ал Судани в Багдад. "Трябва да продължаваме да работим, за да не допуснем разширяването на конфликта", коментира в петък (4 ноември) Блинкен по време на брифинг след посещението си в Тел Авив.

По време на своята втора обиколка в Близкия изток държавният секретар посети Израел, Йордания, Западния бряг, както и Кипър. Програмата му продължава с посещение на Турция в понеделник (6 ноември).

Очаква се визита в Израел да направи и българският премиер акад. Николай Денков и външният министър Мария Габриел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 06.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 3
0pk
преди 6 месеца
До: zelka007 аха, накрая ще им бишнат някой ядрен обект и цялата обетована земя ще стане непригодна за живот. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 9
zelka007
преди 6 месеца
До: ratten ... да де ... има единодушие по въпроса , но както виждаш никой не сме да си отвори границите за иначе безобидните миряни от палестина , и нито един от съседите на Израел не смее дори камион да мръдне в 50км ивица около тях ... :))) ... нещо спреха масовите песни и танци на народите за избитите и изгорени евреи ... нали си наясно че там няма да спрат докато не ликвидират абсолютно всички , които смятат за замесени в атентата и няма сила на земята , която да ги спре ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
ratten
преди 6 месеца
чифууутитее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
ratten
преди 6 месеца
До: zelka007 така е зелчо, но това няма да е без последствия за ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
eoupstnbh
преди 6 месеца
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват------> http://gg.gg/ketobg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 9
zelka007
преди 6 месеца
както вървят нещата скоро ивицата газа ще е само историческо понятие ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още