IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: Няма да се продават държавни земи, темата е приключена

До края на годината можем да се поздравим с успех за Шенген, заяви Николай Денков

10:33 | 01.12.23 г. 2
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Премиерът Николай Денков увери, че няма да се продават земи от Държавния поземлен фонд и тази тема е приключена.

"Няма да се продават държавни земи и тази тема е приключена", заяви премиерът Николай Денков в рамките на блицконтрола в парламента в отговор на въпрос от „Има такъв народ“ относно кореспонденция между министъра на финансите и министъра на земеделието и храните за продажба на земи от Държавния поземлен фонд през 2025 г. 

Денков призна за проведена официална кореспонденция между Министерството на финансите и Министерството на земеделието по въпроса и увери, че никой няма желание и намерение, нито има финансова изгода да се продават земи от фонда.

В тази връзка Станислав Балабанов (ИТН) попита Денков има ли доблестта да поиска оставката на министъра на финансите Асен Василев. В отговор премиерът посочи, че страната има едни от най-добрите показатели, като бюджетите и приходите се изпълняват.

По отношение на бюджета за догодина Денков коментира, че всичко е в ръцете на народните представители оттук нататък. „Когато решите, аз ще си тръгна, имам къде да отида, за разлика от някои от вас“, заяви Николай Денков от парламентарната трибуна. 

В отговор на друг депутатски въпрос – за приемането на България в Шенген, Денков повтори, че това е един от най-важните приоритети за страната. "Държавата има ясни аргументи какви са ползите от членството ни в Шенген за държавите членки, показали сме и как сме засилили охраната на границата. Ние покриваме абсолютно всички критерии", заяви Денков. По думите му до края на годината можем да се поздравим с успех.

„Това, което можеше да се направи, е да имаме ясен план със законодателна програма и дипломатически усилия“, каза още той.

България трябва да бъде в зоната Шенген, а и това ще е от полза за цяла Европа, категоричен е премиерът.

В рамките на блиц контрола премиерът увери, че българската икономика се справя добре, а тази година ще завърши с около 1,9% икономически растеж

Мерките, които предприемаме, са правилни, увери Денков. На над 4 млрд. лева възлиза интересът за инвестиции в Стара Загора, съобщи той без повече подробности. По думите му за справяне с икономическите кризи изход са чуждите инвестиции, а тази година ръстът на чуждите инвестиции е 30 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 01.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ddcraybfxksiji
преди 5 месеца
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България---->> http://mub.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
aldy
преди 5 месеца
Кой има доверие на една сламена кукла? Днес говори едно, утре върши съвсем друго. Който й дърпа конците, той знае, не ТУЙ. Земята е пазарена. Неслучайно идваха "скъпи" гости да си огледат стоката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още