IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калин Стоянов: България ще влезе в Шенген и по суша до края на годината

Министърът на вътрешните работи в оставка посочи, че ще се отзове на покана за преговорим ако получи такава от кандидата за служебен премиер Димитър Главчев

11:00 | 31.03.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Приемането на България в Шенген без проверки по сухопътните граници ще се случи до края на годината. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

„Показахме и продължаваме да показахме на нелегалните мигранти, че не бива да тръгват по пътя към Европа през България, тъй като трудно ще преминат българо-турската граница“, заяви Стоянов, цитиран от БТА. „Не бива да забравяме факта допреди няколко месеца, че България беше тотално блокирана за всякакви преговори за членство в Шенген“, каза още той.

Министърът посочи, че не е разговарял с бъдещия служебен министър-председател.

„Предполагам, че това евентуално може да се случи през следващите дни“, каза Калин Стоянов.

От своя страна кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев заяви в събота, че ще води разговори с много хора, отговаряйки на въпрос дали би поканил министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов в служебния кабинет.

„Не знам обаче дали пък няма упрек, че и той е политическо лице“, каза той и добави, че Калин Стоянов е експерт в областта, такива има и други.

Стоянов обясни, че ще се отзове на покана за преговори, ако получи такава. „Ако той прецени, аз съм готов да остана на поста“, каза още министърът в оставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 31.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 4
mr. Yoda
преди 4 седмици
До: scott: Ама не си сигурен, нале ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
scott
преди 4 седмици
До: Tikva007А, НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ!В старанта СИКАРИЯ даваме на мигрантите само бой, глрад и ***. Не от лошо сърце, а щото сме бедни и нема друго и за нас.Номер 1 сме в черния списък на мигрантен. даже нема соцял! Ше изкарат 3 дена и пак ше запрашат къв германия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
Tikva007
преди 4 седмици
*Калин Стоянов: България ще влезе в Шенген и по суша до края на годината* - Ама ъфкорс бре, калинчо! Но след като първо се напълним с джжаггалли с присъди, сред които ти ще изглеждаш като блондин от Гьотеборг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още