IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electricite de France назначава нов ръководител на отделя за ядрени проекти

По този начин френската група се стреми да реши проблемите със забавянето и ескалиращите разходи при изграждането на „Хинкли Пойнт Си“

20:50 | 29.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Electricite de France SA (EDF) назначи нов ръководител на проектите за ядрени централи, тъй като компанията се сблъсква с проблеми при изграждането на нови реактори в Обединеното кралство и подготвя планове за строеж на най-малко шест нови атомни блока във Франция, съобщава Bloomberg.

Тиери льо Муру, член на изпълнителния съвет на EDG, ще бъде назначен като вицепрезидент, отговарящ за дирекцията за проекти и строителство на групата от 1 април.

Ксавие Урсат, който отговаря за нови ядрени проекти и инженеринг, ще стане вицепрезидент с отговорност за дирекция „Стратегия, технологии, иновации и развитие“. Дирекцията ще „действа като собственик на проекти за ядрено строителство“ и ще стимулира ядреното развитие в чужбина, изтъква EDF.

Назначенията, част от по-широката промяна в ръководството на групата, стават факт, тъй като главният изпълнителен директор Люк Ремонт е подложен на натиск да подобри представянето на обременената с дългове компания, за да се справи с растящите разходи за нейния ядрен проект АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ във Великобритания и перспективата на нарастващите капиталови разходи за изграждане на нови атомни централи във Франция.

„В момента сме свидетели на безпрецедентно възстановяване на ядрената енергия, което носи значителни предизвикателства за EDF“, изтъква Ремонт, цитиран от Bloomberg. „Нашата организация и начинът, по който работим, се развиват, за да осигурят допълнителни подобрения в производителността и да гарантират, че нашите ядрени проекти са успешни“.

По-рано тази година EDF повиши бюджета за двата реактора, които строи в комплекса „Хинкли Пойнт“ в Обединеното кралство, до 47,9 млрд. паунда (60,4 млрд. долара), позовавайки се на недостига на работна ръка и проблемите с веригата на доставки. Освен това компанията работи за завършване на основния дизайн на шест нови реактора, които ще бъдат построени във Франция, които биха могли да струват около 67,4 млрд. евро, и се стреми да разработи така наречения малък модулен реактор до началото на следващото десетилетие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 29.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още