IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Генерал Тошево е арестуван по искане на Европейската прокуратура

Тече разследване за измами със субсидии

18:54 | 09.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Кметът на град Генерал Тошево, област Добрич, е арестуван днес по разследване за измами със субсидии по проект за повишаване на енергийната ефективност в социални жилища. Арестът е станал по искане на Европейската прокуратура (ЕPPO), съобщава тя на уебсайта си.

Освен това днес са извършени претърсвания и в помещения на общината, в офиси на представители на местните власти, заподозрени за участие в разследваните престъпления. Предстои да бъдат разпитани няколко свидетели и заподозрени.

Случаят засяга периода от 2017 до 2019 г., като става въпрос за безвъзмездна финансова помощ, получена от общината по проект за повишаване енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 хил. евро. Проектът е възложен на частен изпълнител, допълват от Европейската прокуратура.

Според доказателствата представители на властите, участващи в проекта, включително и кметът, са представили невярна информация относно изпълнението на дейностите, които не са приключили в заложения срок.

Всички засегнати лица се считат за невинни до доказване на противното пред компетентните български съдилища, гласи изявлението на Европейската прокуратура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 09.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Правосъдие виж още

Коментари

Финанси виж още