IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай отчете нов рекорден брой на заразени с коронавирус

Нараства броят на положителните проби и в производствените хъбове в Гуанджоу и Джънджоу

10:48 | 13.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китай отчете нови високи нива на новозаразени с коронавирус през последното денонощие, след като в събота властите обявиха, че отново ще затегнат противоепидемичните мерки, пише Ройтерс.

В страната са отчетени нови 14 878 случаи на заразени на 12 ноември, включително рекорден ръст на положителните проби в Пекин, както и в производствените хъбове в Гуанджоу и Джънджоу.

Само в столицата броят на новозаразените е достигнал 235 души, след като ден по-рано той е бил 116 души. В Гуанджоу, чието население е близо 19 млн. души, броят на новозаразените е достигнал 3653 души, което също е исторически връх. На 11-ти броят на случаите бе 3180 души. В Джънджоу броят е 2642 души.

В събота няколко региона в Китай затегнаха противоепидемичните си мерки, актуализирайки списъците си на "високорискови" зони, след като Националното ръководство апелира за стесняване на тези списъци.

Допреди няколко дни имаше спекулации сред инвеститорите, че Пекин може да разхлаби мерките, но тези надежди бяха изтрити бързо, след като представители на Националната здравна комисия по превенция и контрол на болестите в страната посочиха, че „без колебание“ ще се придържат към сегашната си политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 13.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още