IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EY: Пазарът на труда остава затегнат въпреки съкращенията

Мащабните съкращения, предприето от някои големи технологични компании, са обичайни след период на интензивно наемане, изтъква Кармин ди Сибио

16:26 | 18.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Главният изпълнителен директор на компанията за професионални и счетоводни услуги EY Кармин Ди Сибио. Снимка: Bloomberg L.P.
Главният изпълнителен директор на компанията за професионални и счетоводни услуги EY Кармин Ди Сибио. Снимка: Bloomberg L.P.

Пазарът на труда остава затегнат, въпреки че някои големи фирми извършиха мащабни съкращения на персонала, казва в интервю за Bloomberg главният изпълнителен директор на компанията за професионални и счетоводни услуги EY Кармин ди Сибио.

„Нямаме проблеми при намирането на таланти, но не е и като да се радваме на вълни от налични кандидати“, изтъква Ди Сибио в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. „Ако просто прочетете заглавията за това, което се случва, може да си помислите, че има всякакви хора, които познават технологиите“, добавя шефът на EY.

Технологични гиганти, включително Amazon.com Inc., Microsoft Corp. и Salesforce Inc., предприеха големи съкращения на персонала, въпреки че Ди Сибио посочи, че това се случва след период на интензивно назначаване.

EY разполага с около 400 хил. служители в световен мащаб и очаква да наеме около 220 000 души през дванадесетте месеца до юли. Когато планираното разделяне на нейните звена за одит и консултантски услуги бъде реализирано, второто подразделение ще привлече до 230 хил. служители, докато останалите ще останат в одиторския бизнес, изтъква Ди Сибио.

Той посочи, че EY може да отложи листването на своя отдел за консултантски услуги, което първоначално беше планирано за края на тази година, до началото на 2024 г. в зависимост от пазарните условия.

EY беше избрана от изпадналата във финансови трудности Britishvolt, британски концерн за производство на електромобилни батерии, за администратор по несъстоятелност, след като изпадна в криза поради липсата на инвеститори и държавна подкрепа. Мярката става факт, след като преговорите с консорциум от потенциални спасители се провалиха, бележейки последният от поредица неуспехи за свиващата се автомобилна индустрия във Великобритания. Компанията подаде заявление за администриране до Върховния съд в Лондон във вторник (17 януари).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още