IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Керемедчиев: Американската икономика започва да се пропуква под политиката на Байдън

Разделителната линия между републиканци и демократи е подкрепата за Украйна, посочи бившият зам.-министър на външните работи

12:20 | 14.06.23 г. 9

Американската икономика започва да се пропуква под политиката на президента Байдън. Изливането на стотици милиарди долари дава своето отражение и американците са изморени от това САЩ да играят на световната сцена, а да не обръщат внимание на вътрешните проблеми. Този коментар в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria направи Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

„В момента САЩ са разделени вътрешно относно подкрепата за Украйна и това е разделителната линия на републиканци и демократи. Докато демократите сляпо продължават да искат да се влагат стотици милиарди долара в помощ на Украйна, то републиканците много агресивно се опитват да усмирят тези плащания“, обясни той.

Анализаторът потвърди, че има спънки пред кандидатурата на Доналд Тръмп за президент, който тепърва трябва да спечели номинацията на републиканците при обявената кандидатура на бившия му вицепрезидент Майк Пенс.

Според Керемедчиев бившият американски президент в момента няма сериозен опонент, защото "Пенс винаги е бил под крилото на Тръмп". По думите му все още се наблюдава огромна подкрепа от републиканците към Тръмп и трудно ще се промени този факт, тъй като голямата част от неговите съпартийци смятат, че вторият мандат на техния президент е бил отнет.

Милен Керемедчиев подчерта, че разделението на американското общество е огромно и нападките не биха разколебали твърдите привърженици на републиканците и най-вече на Тръмп като техен кандидат. "Разбира се, много е важно до видим кой ще се изправи срещу него, защото ако отново е Байдън, който търпи огромни критики спрямо политиката си за помощта за Украйна, външната сигурност, икономиката, мигрантската вълна, то тогава тази добра стара битка може да мине в друго ниво и да се покаже, че Байдън не е подготвен да изпълни още един мандат“, е мнението на анализатора.

Как ще повлияят върху икономиката на САЩ ефектите от сделката за тавана на дълга? Кои аргументи в президентската кампания ще спечелят избирателите за новия стопанин на Белия дом? Ще повлияят ли на избирателите новата доза обвинения срещу Доналд Тръмп за националната сигурност на САЩ, които сега са на федерално ниво? Ще попречат ли те на президентската му кампания? Защо бившият вицепрезидент Майк Пенс започва своята предизборна кампания толкова рано?

Повече за президентската кампания в САЩ ще разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „В развитие“ можете да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 1
Tikva007
преди 10 месеца
До: kuhao: PROGRAM KUHAO /IF :BRAIN RESPONCE: IMPLICIT NONE /THEH PRINT, *(A)*, :RANDOM: *тъъъп*, *глууупак*, *копейка*, *опорка* /STOP /END
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 7
khao
преди 10 месеца
До: Tikva007 изключително тъъъп човек си, както казва зелката... класически политкомисарЧЕ! :D:D:D...сам започна да оборваш собствените си глууупости! няма кво да добавя, когато се обиждаш сам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 5
Tikva007
преди 10 месеца
До: kuhao: Не е казал, защото не знае. И той е тъъъп като теб, но е от вашите, на които им дават микрофона. На теб не, защото ще го омиришеш на шкембе с чесън. Ти тук ще си споделяш с групата съмишленици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 11
khao
преди 10 месеца
До: Импeраторът *** му обясни на глууупака от долу че в сащ имат хиляди разделителни линии и проблеми, но баш в помощите за войната - нямат! ... а целия материал горе се фокусира точно върху това! .... една дума не е казал що аджеба се пропуква тая икономика им :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 14
khao
преди 10 месеца
До: Tikva007 мислиш ли че ще си загубя минута да прочета тъъъпо ти есе... сто про си написал същите тъъъпоти като всеки път. Тая статия е за хора като теб, да махат с опашка и да си мислят че рашибозука има шанс... а за тях още огризки! Свърши софрата ... ходи да коленичиш пред китайското!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 10
Импeраторът
преди 10 месеца
По-скоро човекът искаше да каже, че са много пари, а не че са стотици милиарди. Второ, републиканците гласуват често за помощите, защото тези помощи от "Х милиона" не са кеш, ами са старо оръжие, което е по-евтино да се даде, отколкото да се унищожи. Затова САЩ буквално печели от даването на оръжие и ще продължи, дори реплубиканците да са на власт. Това, че някои в САЩ се оправдават с помощите за Украйна е малко като оправданията на нашите малуОмни политици с войната в Украйна :-) - нелепо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 6
Tikva007
преди 10 месеца
До: kuhao: Това, което подсъзнателно те е подразнило, но не си могъл да осмислиш и си реагирал с ограничените си възможности, свеждащи се до набор от готови думи като *копейка* е, че наистина въпросният *бивш алабала* е умен почти колкото теб, но е имал малко повече късмет откъм семейна и социална среда и е позагладил дизайна. Иначе - същият примитивен русофоб и евроатлантик, който без грам колебание ще те нарече *копейка*, ако те срещне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 9
Tikva007
преди 10 месеца
За прримматт като теб, на който еволюцията пестеливо е дала мозък, колкото да изпитва глад и жажда и да пази равновесие, трябва таг, че статиите са за хора с поне базов интелект и елементарна осведоменост и не е желателно непокриващите тези критерии да ги четат. А за коментари - тест за обща култура и бан за непокрилите го. Милен Керемедчиев - копейка! Да се смее ли човек, да плаче ли? Звучи като Кирил Петков - копейка. Или Надежда Неински - копейка. Тя направи този тъмносин компирр *дипломат*.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 17
khao
преди 10 месеца
Поне сложете таг, че говори копейка... да си знаем че ни лъже! .... извън алабалистиките, кога помоща за Украйна стана "стотици милиарди" ? още е далеч от първата стотачка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още