IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Явор Павлов: Интеграцията във френското общество зависи от държавата, но и от самия човек

Идеята за революция е вкоренена във френското образование, коментира студентът

21:00 | 05.07.23 г. 2
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Франция за мен е една доста социална държава, която се грижи за всички пластове на обществото. Тя наистина се интересува от своите студенти, осигурява им бъдеще, развитие и финансови помощи. Аз като студент по време на обучението си бях почти изцяло финансиран от френската държава. Тя се стреми да те интегрира по някакъв начин, но тази интеграция зависи и от самия човек. На това мнение е Явор Павлов, студент във Франция. В предаването ''Бизнес старт'' на Bloomberg TV Bulgaria той потвърди, че Франция в момента е изправена пред огромни проблеми и натрупан гняв, както от страна на малцинствата, така и от страна на останалите местни жители.

Според Павлов процесът на интеграция на мигрантите е двустранен, френската държава да не успява да ги интегрира, но и те самите не полагат достатъчно усилия, за да го направят.

''Говорих с мои приятели и роднини, които са на същото мнение и донякъде не одобряват тези протести, защото имат чувството, че по този начин Франция се представя като държава, която не може да се справи в очите на останалите страни'', коментира той.

Явор Павлов смята, че със сигурност има разделение във френското общество и посочи, че животът в предградията е доста по-различен отколкото в града, тъй като се свързва с престъпност, бедност и минимална предпоставка за социално развитие и може би тази аномалия между пребиваването в града и предградията се дължи точно на неуспешното интегриране.

''Ако хората са изолирани от живота в града е нормално да има ескалации, натрупан гняв, чувство на недооцененост и т. н. Доколкото говорих с моите приятели и роднини, във Франция още от деца в училищата учат, че революцията е начинът да защитят своите чисто човешки права. Затова когато усетят, че държавата или който и да било се опитва по някакъв начин да потъпче техните права, те излизат на улицата и изразяват правото си на глас'', обясни Явор Павлов.

Каква е Франция през погледа на българските студенти и защо тя е привлекателна за тях?

Целия коментар може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването ''Бизнес старт'' вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 05.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
sosi
преди 9 месеца
Много умно. То с подходящите хора всичко става, и комунизъм може да построиш. Какво правим като хората не са подходящи обаче? Това би било добре да ни светне Явор Павлов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
cyclop
преди 9 месеца
Каква "интеграция" като са превзети и завладяни от Ахмедите? Ако франсетата намерят начин да се интегрират в Ахмедското общество - добре, ама не виждам как може да стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още