IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola е оптимист за търсенето на напитките си въпреки неколкократния скок на цените им

Компанията повиши годишната си прогноза

18:38 | 25.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка:Elijah Nouvelage/Bloomberg
Снимка:Elijah Nouvelage/Bloomberg

Coca-Cola повиши годишната си прогноза, след като надмина очакванията на Wall Street за тримесечните си приходи и печалба, пише CNBC.

Гигантът залага, че търсенето на неговите безалкохолни подсладени напитки ще остане голямо, въпреки неколкократните повишения на цените на продуктите, които целят да ограничат ефекта от скока на разходите на компанията.

Според Ройтерс липсата на голяма конкуренция на пазара на газирани напитки в глобален мащаб е насърчило Coca-Cola и PepsiCo да увеличат цените на продуктите си. PepsiCo също повиши годишната си прогноза по-рано този месец, след като също надхвърли очакванията на анализаторите с финансовото си представяне.

Coca-Cola също така отправи поглед към 2023 г., посочвайки, че очаква инфлацията да продължи да увеличава разходите ѝ, а цените на суровините да продължат да бъдат волатилни. Гигантът също така смята, че чуждестранните валути ще натежат на печалбата и приходите му. Въпреки това Coca-Cola няма да даде пълна годишна прогноза за следващата година до началото на 2023 г.

Цената на акциите на Coca-Cola нарасна с 3% преди началото на борсовия ден.

Компанията отчете 2,83 млрд. долара нетна печалба за третото тримесечие, или 65 цента на акция, което е над сумата от 2,47 млрд. долара, или 57 цента на акция, година по-рано.

Като се изключат някои елементи, Coca-Cola е спечелила по 69 цента на акция.

Коригираните нетни приходи от продажби са се увеличили с 10 на сто до 11,05 млрд. долара, над очакванията за 10,52 млрд. долара. Органичните приходи са нараснали с 16%.

За 2022 г. Coca-Cola очаква сравнимата печалба на акция да нарасне с 6 до 7 процента. Това е над предходната прогноза за 5-6% ръст. Освен това компанията повиши прогнозата си за растежа на органичните приходи от 12-13% на 14-15%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 25.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още