IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas започва разследване срещу Кание Уест за неподходящо поведение

Според твърдения рапърът е показвал порнографски видеа на служители

11:50 | 25.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Adidas обяви в четвъртък, че е започнала разследване по обвинения за неподходящо поведение от страна на Кание Уест, след като германската група за спортни стоки прекрати партньорството си с рапъра и моден дизайнер, съобщава Ройтерс.

Adidas заяви, че е стартирала разследването след получаването на анонимно писмо, в което се отправят няколко обвинения срещу музиканта, който сега е известен с името Ye.

Разследването следва твърдения на списание Rolling Stone, в което се описват детайли за предполагаеми инциденти с неподходящо поведение на Ye към екипа и потенциалните служители. Rolling Stone се позовава на интервюта с над 20 бивши служители на Yeezy и Adidas. Според статията Ye е пускал порнографски видеа по време на срещи със служителите и е показвал интимна снимка с бившата си съпруга Ким Кардашиан на интервюта за работа.

Според списанието бившите членове на екипа са изпратили анонимно писмо до Adidas, в което казват, че високопоставени лидери в компанията са били наясно с поведението на Ye, но са „си затворили очите“ и са „изключили моралния си компас“.

„В момента не е ясно дали обвиненията, отправени в анонимното писмо, са верни“, казва говорител на Adidas в изявление пред Ройтерс.

„Възприемаме тези обвинения обаче много сериозно и взехме решения да започнем независимо разследване по въпроса незабавно, за да адресираме обвиненията“.

Агенцията не е успяла веднага да достигне Ye за коментар. Новините за разследването бяха съобщени първо от Financial Times в четвъртък.

Union Investment, която притежава дял от 0,76% в Adidas, поиска повече информация от компанията по повод твърденията.

“Adidas трябва да разкрие кога мениджмънтът и надзорният съвет са били информирани за пръв път за вътрешните обвинения“, казва Жан Вернинг, който ръководи отдела ESG Capital Markets & Stewardship в Union Investment.

Ye предизвика полемика през последните месеци, публични слагайки край на големи корпоративни обвързвания и избухвайки в социалните мрежи срещу други известни лица. Профилите му в Twitter и Instagram бяха ограничени, а социалните медии премахнаха някои от публикациите му, които потребителите смятаха за антисемитски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 25.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още