IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Danone увеличи годишната прогноза след по-добри от очакваното продажби

Френската компания очаква продажбите да се увеличат с до 7% тази година, което е над горния край на предишния прогнозиран диапазон

13:32 | 26.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Производителят на млечни продукти Danone увеличи прогнозата си за годината, след като продажбите през третото тримесечие се оказаха по-добри от очакваното, подкрепяйки стойността на акциите, съобщава Bloomberg.

Френската компания очаква продажбите да се увеличат с до 7% тази година, което е над горния край на предишния прогнозиран диапазон. Акциите на производителя поскъпват с 1,7% по време на търговията в Париж, след като по-рано ръстът в цената бе от 2%.

Резултатите показват, че промените в компанията започват да дават плодове, коментира анализатори. Макар обемът и миксът – мярка за обръщането на потребителите към по-скъпи или по-евтини опции – да са намелели изминалото тримесечие, компанията очаква растеж през последното тримесечие на годината.

„Това са полезни резултати за еволюиращата история на Danone“, каза Моли Виленжек, анализатор на Jefferies, отбелязвайки, че налице е „подобряваща се инерция в ключови фокусни зони“.

Главният изпълнителен директор Антоан дьо Сент-Африк зае поста след серия от резултати под очакванията след отстраняването на Еманюел Фабер през 2021 г. Също както и други мениджъри от хранително-вкусовия сектор, и Дьо Сент-Африк е изправен пред най-ускорената инфлация от четири десетилетия, която натежа върху потребителските бюджети и отказа купувачите от премиум продуктите.

Приходите на компанията са се увеличили с 6,2% до 6,9 млрд. евро на годишна база през третото тримесечие, посочва компанията в позиция. Това е над очакванията на анализаторите.

Бизнесът с вода, който включва марки като Volvic и Evian, е най-бързо разрастващият се, отчитайки ръст на продажбите от 7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 26.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още