IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансграничните сделки в имотната индустрия в Европа са намалели през февруари

Най-голямата сделка за месеца и от 1995 г. насам е придобиването на Mileway от Blackstone за 23,7 млрд. долара

12:59 | 22.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Corinna Kern/Bloomberg</em></p>

Снимка: Corinna Kern/Bloomberg

Имотната и строителната индустрия в Европа е отбелязала спад от 9,38% на трансграничните сделки през февруари в сравнение със средното ниво 12 месеца по-рано, сочат данни на GlobalData, цитирани от designbuild-network.com.

Най-голямата сделка през миналия месец е тази на Blackstone с Mileway, която беше на стойност 23,7 млрд. долара е и най-голямата в частния сектор от 1995 г. насам.

Общо 29 трансгранични сделки в строителната и имотната индустрия на стойност 25,6 млрд. долара са били обявени за региона през февруари спрямо средното 12-месечно равнище от 32 сделки.

От всички видове сделки сливанията и придобиванията са отчели най-голяма активност през февруари с 22 трансакции, съставляващи 75,9% от общия брой сделки в региона.

На второ място е рисковото финансиране с пет сделки, следвано от частните сделки с две трансакции, съставляващи съответно 17,2% и 6,9% от общия брой трансгранични сделки за месеца.

От гледна точка на стойността на трансграничните сделки частният капитал е водещата категория в строителната и имотна индустрия с 23,77 млрд. долара, а сливанията и придобиванията и сделките с рисково финансиране са съставлявали съответно 1,71 млрд. долара и 66,22 млн. долара.

Петте най-големи трансгранични сделки в строителната и имотната индустрия са имали дял от 99,9% от общата стойност на сделките през февруари, или 25,51 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още