IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колумбия дава на фермери имоти, конфискувани от престъпни групи

Латиноамериканската страна обикновено се опитва да продаде конфискувани имоти

15:32 | 02.09.22 г.
Президентът на Колумбия Густаво Петро. Снимка: Bloomberg
Президентът на Колумбия Густаво Петро. Снимка: Bloomberg

Колумбия ще предостави имоти, конфискувани от групи за трафик на наркотици и оценявани на около 4,9 млрд. долара, на фермери, женски организации, младежки колективи и университети, заяви левият президент Густаво Петро в четвъртък.

Латиноамериканската страна обикновено се опитва да продаде конфискувани имоти и стоки, за да финансира обезщетения за жертвите, и миналата година основа имотна агенция, която да управлява някои от къщите, фермите и други имоти.

Продажбата им обаче често е предизвикателство, тъй като купувачите се страхуват, че ще се появят предишните собственици или техните роднини, особено след като големи бивши десни парламентарни лидери се завръщат от САЩ, излежали присъди за трафик на наркотици там.

„Трябва да направим така, че незаконно придобитите активи да отидат към колумбийския народ. Не става въпрос за каква да е сума, а за 22 трлн. песо (4,9 млрд. долара)“, заяви Петро на събитие по повод назначението на официални лица, включително новия ръководител на отдела за борба с прането на пари.

„Това ще изисква повече кураж“, каза Петро, според изявление след събитието.

Петро, който бе избран през юни, обеща амбициозни социални програми, които според него ще започнат да поправят вековете несправедливост в Колумбия. Освен това той ще търси „абсолютен мир“ с лявата партизанска група Националната освободителна армия и престъпни групи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още