IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имение в Хонконг беше продадено за 74 млн. долара след повторното отваряне на границите

Пазарът на луксозни имоти в града е в подем благодарение на очакванията за завръщане на богатите китайски купувачи

17:19 | 18.04.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Ново имение в Хонконг беше продадено за 577 млн. хонконгски долара (73,5 млн. щатски долара) в знак, че активността на пазара на луксозни имоти в града започва да се възстановява след повторното отваряне на границите му с континентален Китай, пише Bloomberg.

Къщата в „Маунт Никълсън“ на остров Хонконг беше продадена за 882 648 хонконгски долара на квадратен метър, показва регистърът на сделките на сайта на проекта. Това е най-голямата продажба на луксозен имот в града след повторното отваряне на границата с континентален Китай през февруари, показват данни от агенцията за недвижими имоти Centaline, която все още не е отчела сделката.

Къщата е с площ от 654 кв. м и разполага с четири спални, плувен басейн, градина и паркинг. Документите не показват самоличността на купувача.

Последната нова къща от проекта „Маунт Никълсън“ беше продадена през май 2019 г., когато жилище с площ от 805 кв. м намери купувач за 916 млн. хонконгски долара, съобщава изданието Ming Pao.

В края на март наследникът на имотна империя в Хонконг Дъглас Ву купи апартамент в луксозен квартал за 59,8 млн. хонконгски долара (7,6 млн. щатски долара), показват данни от Имотния регистър в града.

Ву е президентът на компанията Wheelock & Co., една от най-големите имотни компании в града.

Апартаментът на Ву се намира в южния край на остров Хонконг, предпочитан от богатите. Тристайното жилище е с площ от 147 кв. м.

Пазарът на луксозни жилища в Хонконг беше под натиск заради ограниченията, свързани с COVID-19 и растящите лихви. Повторното отваряне на границата с континентален Китай подобрява перспективите благодарение на очакванията, че богатите китайски купувачи ще се върнат.

Стойността на сделките с луксозни имоти достигна осеммесечен връх от 10 млрд. хонконгски долара през януари, сочат данни на Centaline.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 18.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още