IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify освобождава пет етажа от офиса си в Манхатън

Компанията свива значително разходите си за недвижими имоти

15:47 | 13.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Spotify Technology планира да освободи пет от своите етажи в Световния търговски център в Манхатън до края на годината и ще се опита да ги преотдаде, твърдят източници, запознати с решението, пише Bloomberg.

Стрийминг компанията е сред най-големите наематели в небостъргача, където има 564 хил. квадратни фута (52 400 квадратни метра) офиси. Пространството, което иска да освободи, включва повече от 85 666 квадратни фута, които компанията е наела през 2018 г., когато се разширяваше, допълват източниците.

Говорител на Spotify е отказал да коментира въпроса. Представител на наемодателя Silverstein Properties не е отговорил веднага на запитването за коментар.

При скорошното представяне на финансовите резултати на Spotify главният ѝ изпълнителен директор Даниел Ек заяви, че стрийминг гигантът ще се опита да свие разходите си за имоти, тъй като повечето от служителите работят от разстояние.

„Нашият фокус се измести повече към оптимизиране на настоящото ни портфолио и преразглеждане на нуждите ни от недвижими имоти по света, противно на значителното разширяване на присъствието на текущите пазари“, посочва компанията в документи до регулаторите, подадени през април.

Планът на Spotify е пореден удар за пазара на офиси в Манхатън, който се бори с излишък на пространства след пандемията. Свободните работни места достигнаха рекордно високо ниво тази година, тъй като компаниите се насочиха към хибриден модел на работа.

Големите технологични фирми, които стимулираха търсенето на офиси, включително Meta Platforms и Twitter, съкратиха служители, намалявайки нуждата си от недвижими имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 13.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още