IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върхът на инфлацията в САЩ е нирвана за ациите

Икономиката на страната все още не е извън опасност от рецесия, смята Джим Креймър от CNBC

21:10 | 11.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Инфлацията в САЩ достига своя връх, а това са добри новини за акциите, върху които имаше натиск в последните месеци. Такова мнение изрази Джим Креймър от CNBC, цитиран от медията.

"Фондовият пазар... напълно предвиди върха на инфлацията. Смятам, че трябва да си умишлено глипав, за да го пропуснеш, защото от известно време насам цената на суровините падa", каза Креймър.

В сряда Wall Street премина през възход, след като данните за щатската инфлация показаха забавяне до годишно ниво от 8,5% през юли спрямо достигнатите 9,1% през юни. Предишния ден индексът S&P 500 достигна най-високото си ниво от май, а показателят Nasdaq Composite приключи сесията на ниво, което е близко до най-високото му от април.

"Върхът на инфлацията е нирвана за акциите, особено за тези, които бяха избягвани, като растежните технологични, финансовите или тези на компании за потребителски стоки", смята водещият на телевизионно предаване, посветено на финансите, в медията.

И въпреки че това не означава, че икономиката е извън опасност що се отнася до навлизането в рецесия, върхът на инфлацията може да спомогне акциите дори по време на икономическо забавяне, смята Креймър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още