IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите акции от увеличението на капитала на ФПП са вписани в регистъра на КФН

Емисията е в размер на 15 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка

10:40 | 19.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Новите акции на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ от увеличението на капитала с последната емисия варанти са вписани в регистъра на Комисията за финансов надзор (КФН) на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Това се вижда от решенията на регулатора, публикувани на сайта му.

Емисията е в размер на 15 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

С тези акции капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“ се увеличава от 49 045 400 лева на 64 045 400 лева.

Акциите бяха записани при упражняването на 15 млн. варанти от последната емисия на дружеството.

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ издаде 98 090 800 броя варанти, всеки с емисионна стойност 0,001 лев и с възможност за записване на 1 нова акция с емисионна стойност 1 лев, в началото на август. Притежателите им решиха бързо след това да ги упражнят, за да може дружеството да разполага с повече средства за нови инвестиции.

Притежателите на варанти, които не са ги упражнили, ще могат да направят това до падежа на емисията при съответните условия и ред.

В последната година акциите на „ФеърПлей Пропъртис“ поскъпват с над 16%.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 19.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още