IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания за търговия със соларно оборудване планира листване на пазар BEAM на БФБ

Дружеството търси от инвеститорите малко над 15,6 млн. лева

19:50 | 31.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компанията за търговия и инсталиране на фотоволтаични модули „АмонРа Енерджи“ АД планира да се листне на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ), съобщават от оператора.

Компанията ще предложи 1 259 100 броя обикновени, поименни, безналични акции, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 12,4 лева, т.е. компанията търси от инвеститорите сума до малко над 15,6 млн. лева. Засега не е обявена минимална граница на набрания капитал, при постигането на която предлагането ще се счита за успешно.

Това е четвъртото дружество, което ще направи опит да се листне на BEAM тази година. Първото IPO беше на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД, а второто – на „Бии Смарт Текнолоджис“.

Третото IPO на BEAM – това на „Фешън Съплай“ АД, не беше успешно, макар че компанията обяви наскоро, че ще направи още един опит за листване, след като придоби по-малка шивашка фирма на някогашен свой партньор.

Увеличение на капитала

Капиталът на „АмонРа Енерджи“ АД е в размер на 6 млн. акции с номинал 1 лев всяка, или общо 6 млн. лева.

Дружеството е увеличило капитала си през лятото, вижда се от партидата му в Търговския регистър. В края на юни е взето решение от тогавашните акционери да бъдат издадени нови, поименни акции с право на глас и с номинална стойност 10 лева. Акциите са разпределени между „Дибел“ АД на изпълнителния директор на „АмонРа Енерджи“ Димитър Белелиев, Димитър Белелиев като физическо лице от ръководството на „АмонРа Енерджи“ и Иван Велчев Велчев, който е в съвета на директорите на „АмонРа Енерджи“.

Дружеството продава соларни панели, мрежови и хибридни инвертори, батерии, кабели, конектори и табла, електрическо оборудване.

Дружеството отчита силен ръст на приходите и печалбата през 2021 г. в сравнение с 2020 г. Според финансовия отчет на компанията за 2020 г. „АмонРа Енерджи“ е реализирало за годината 265 хил. лева приходи и 236 хил. лева разходи, като нетната печалба е в размер на 26 хил. лева. За 2021 г. приходите нарастват до 12,157 млн. лева, разходите – до 11,544 млн. лева, а печалбата е в размер на 550 хил. лева.

Свързани компании:

АмонРа Енерджи АД-София - временна емисия акции(AMO1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още