IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производител на енергийни храни на основата на мед и суперхрани иска да се листне на BEAM

„Мелифера“ АД търси от инвеститорите до 2 млн. лева

10:21 | 01.12.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Мелифера АД
Снимка: Мелифера АД

Производителят на енергийни храни на основата на мед и суперхрани „Мелифера“ АД е седмата компания, подала заявление за листване на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM на Българската фондова борса (БФБ), съобщават от оператора.

Компанията ще предложи на инвеститорите до 456 500 бр. обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 4,4 лева.

Дружеството търси малко над 2 млн. лева от инвеститорите. Ако набере максималната заложена сума, то ще постигне оценка от 4,8 млн. лева.

Съветник по емисията е ИП „Юг Маркет“ ЕАД

„Мелифера“ е преобразувано в АД през септември, след като друго дружество на тогавашния едноличен собственик на капитала Биляна Лаундс е участвало в увеличение на капитала с непарична вноска – офис в район „Слатина“, гр. София, вижда се от документи, публикувани по партидата на дружеството в Търговския регистър. Оценката на имота е 243 500 лева, с което капиталът на компанията е увеличен на 643 500 лева, разпределен в същия брой акции с номинал от 1 лев всяка.

В съвета на директорите на „Мелифера“ участват Биляна Лаундс, Пейо Николов и Свобода Михайлова.

Свързани компании:

Мелифера АД-София временна емисия акции(MEL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още