IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма" се готви за увеличение на капитала чрез варанти

Дружеството свиква общо събрание на притежателите на варанти в началото на юни

19:30 | 21.04.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Софарма“ АД се готви да увеличи капитала си чрез упражняване правата по варантите, издадени от дружеството.

Съветът на директорите на дружеството свиква общо събрание на притежателите на варанти от емисия с ISIN код BG9200001212. Заседанието ще се състои на 2 юни, а ако няма кворум – на 23 юни, в София, вижда се от поканата, публикувана в Бюлетин Investor.

Притежателите на варанти ще вземат решение за упражняването на варантите от посочената емисия чрез издаване на 44 925 943 брой обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 4,13 лева за 1 акция. Акциите могат да се записват само от притежателите на варанти.

На общото събрание притежателите на варанти ще приемат и справка за движението на цената на акциите на „Софарма“ за период 12 месеца.

Процедурата по издаването на емисията варанти започна през 2021 г. и приключи в самото начало на 2022 г., когато Комисията за финансов надзор ги вписа в регистъра на емитентите на ценни книжа.

В последната година акциите на „Софарма“ поскъпват с малко над 29%, а пазарната капитализация на компанията достига над 765,6 млн. лева.

Последната сделка с акции на компанията е сключена на цена от 5,68 лева. Дружеството се готви да изплати по 0,6 лева дивидент на акция на предстоящото годишно редовно общо събрание на акционерите.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 21.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още