IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Смарт Органик“ АД

Компанията обяви тази седмица, че планира увеличение на капитала и преместване на акциите на основен пазар на БФБ

11:44 | 12.11.23 г.
Основателят и изпълнителен директор на "Смарт Органик" Яни Драгов на Investor Finance Forumл Снимка: Investor Media Group
Основателят и изпълнителен директор на "Смарт Органик" Яни Драгов на Investor Finance Forumл Снимка: Investor Media Group

„Смарт Органик“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

Дружеството обяви на Investor Finance Forum тази седмица, че планира да увеличи капитала си и да премести акциите си от пазара за растеж beam на основен пазар на БФБ-София към края на първото тримесечие на 2024 г.

Дружеството иска да увеличи и разнообрази инвеститорската база, както и да набере свежи средства, за да продължи да изпълнява собствената си инвестиционна програма.

Компанията построи нов производствен обект в Божурище, който в момента се оборудва. Линиите ще започнат поетапно да работят от следващата година.

Дружеството продължава да отчита силни ръстове на приходите и устойчиво силно търсене. Според предварителните оценки на компанията приходите през третото тримесечие нарастват с над 54% на годишна база в сравнение с третото тримесечие на 2022 г. до близо 22 млн. лева.

В последната година акциите на „Смарт Органик“ поскъпват с близо 40%, а пазарната капитализация на дружеството вече надвишава 200 млн. лева – най-голямата капитализация от компаниите в индекса beamX, който БФБ започна да изчислява от 18 септември, и в топ 20 на всички компании от БФБ.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 12.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още