IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миноритарните акционери не са приели предложението на "Прайм Пропърти БГ" за обратно изкупуване

Периодът за отговор на предложението беше 20 ноември – 17 декември 2023 г.

10:14 | 19.12.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Нито един от миноритарните акционери на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ не е приел предложението на дружеството за обратно изкупуване на акциите им във връзка с плановете за делистване на компанията от БФБ-София. Това съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ е първото българско дружество със специална инвестиционна цел, регистрирано през 2006 г.

Акционерите гласуваха на извънредно общо събрание на 5 октомври отказ от лиценза за АДСИЦ, преобразуване в обикновено акционерно дружество (АД) и сваляне от борсата.

Първоначално акционерите одобриха цена от 0,68 лева на акция за изкупуването. След като Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана, цената беше повишена на 0,81 лева на акция. КФН реши да не издава окончателна забрана на предложението за обратно изкупуване, т.е. даде на дружеството зелена светлина да продължи с процедурата.

Периодът за приемане на предложението за обратно изкупуване беше 20 ноември – 17 декември 2023 г.

За деветмесечието „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ отчита 274 хил. лева загуба при приходи за 1,64 млн. лева в сравнение с 1,254 млн. лева печалба при приходи за 4,136 млн. лева за деветмесечието на 2022 г.

През третото тримесечие на годината сделки с имоти не са осъществявани.

В последната година „Победа“ АД увеличи дела си в „Прайм Пропърти БГ“ до над 78%. Заедно с фирмата на Сава Чоролеев „Ес Ви Ес“ АД „Победа“ контролира 99,98% от акциите, след като през миналата година осъществи търгово предложение към миноритарните акционери.

„Прайм Пропърти БГ“ притежава имоти в района на Бургас – основните му активи са комплексът „Морски фар“ в Св. Влас и търговски обекти в курорта „Слънчев бряг“, както и няколко терена в областта, а също и в София, Царево, Смолян.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 19.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още