IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Прайм Пропърти БГ" получи зелена светлина за обратното изкупуване на акции

КФН не е издала окончателна забрана на коригираното предложение във връзка с решението за преобразуване на дружеството в обикновено АД и делистване от БФБ

11:00 | 17.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е решила да не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано предложение от „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ за обратно изкупуване, при условията и по реда на търгово предлагане, чрез инвестиционен посредник „София Интернешънъл Секюритиз“ АД на акции от капитала на дружеството от акционерите му. Решението е публикувано на сайта на Комисията.

Обратното изкупуване на акциите е във връзка с решение на общото събрание на акционерите на дружеството то да бъде делистнато от БФБ, както и да се откаже от лиценза си на АДСИЦ и да се преобразува в обикновено акционерно дружество (АД).

Решението беше взето в началото на октомври.

Тогава от компанията предложиха 0,68 лева на акция. КФН обаче издаде временна забрана на това предложение, а дружеството в последствие увеличи офертата с 19%, или 13 стотинки, до 0,81 лева.

С последното решение на КФН вече няма пречки компанията да продължи с обратното изкупуване и след това да се преобразува в АД и да отпише акциите си от БФБ.

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ е първото българско дружество със специална инвестиционна цел, създадено през 2005 г. През 2020 г. акционерите решиха да ликвидират дружеството заради изтичане на срока му на учредяване. Впоследствие обаче те се отказаха от ликвидацията и удължиха срока на компанията до края на 2027 г.  

В последната година „Победа“ АД увеличи дела си в „Прайм Пропърти БГ“ до над 78%. Заедно с фирмата на Сава Чоролеев „Ес Ви Ес“ АД „Победа“ контролира 99,98% от акциите, след като през миналата година осъществи търгово предложение към миноритарните акционери.

Дружеството публикува наскоро индивидуалния си отчет за третото тримесечие. Индивидуалните отчетени приходи за периода са в размер на 1,6 млн. лева при 4,1 млн. лева година по-рано. Компанията реализира индивидуална загуба за 317 хил. лева при 1,26 млн. лева по същото време на миналата година.

„Прайм Пропърти БГ“ притежава имоти в Бургас, София, Царево, Смолян.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 17.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още